avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Vinietă pentru Ungaria nerecunoscuta de aparat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Vinietă pentru Ungaria nerecunoscuta de aparat

Am procurat o vinietă pentru Ungaria de la o benzinărie din Romania in luna decembrie 2017 .In februarie 2017 am primit o amendă de 85 de euro pe motiv că am circulat în Ungaria fara vinietă.Am făcut dovada,la cerere,cu certificatul de înmatriculare al mașinii și vinietă (copii) și mi s-a spus că trebuie să plătesc amenda pentru că deși numărul de înmatriculare este corect pe vinietă SUB NUMARUL DE ÎNMATRICULARE scrie RO.iar acolo trebuia să scrie DE pentru că mașina e înmatriculată în Germania.Intrebarea eate dacă sub numărul de înmatriculare ' Cod tara' trebuie să fie codul țării de unde cumperi vinieta sau codul țării unde e înmatriculată masina?
Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: petre123 , utilizator 14:44, 14 Septembrie 2018
Cred ca amenda e corecta, toate datele trebuie sa fie conforme cu cele din certificatul de inmatriculare al masinii si nu sunt, pentru ca ea este inmatriculata in Germania. Detectia neconformitatii se face automat de softul care analizeaza imaginile de pe camere si care, in cazul dvs., a detectat ca nu exista nici o masina cu numarul respectiv inmatriculata in Romania.
"During your purchase, before you pay for your e-vignette, in addition to the vehicle category, be sure to check that you have entered the correct registration number, country code and validity period. The accuracy of the data is confirmed by means of the customer’s signature when making a purchase in person, any by means of an electronic reply message in the case internet or mobile transactions."
Sub nr de masina este trecuta seria de sasiu al masinii.
Dupa aceea este trecuta tara.
Aici ar fi doua variante!!!!
Una ca este emisa de Romania, si atunci nu cred ca se poate aplica o amenda pentru ca se promoveaza in multe benzinarii din Romania vanzarea de rovignete pentru Ungaria. Daca nu ar avea licenta, cred ca ar lua o amenda serioasa.
Doi: nu are cum sa asimileze sistemul romanesc de emiterea al rovignetei ca este un nr de inmatriculare romanesc atata timp cat noi avem alt sistem de inmatriculare.
Daca depasesti termenul de sedere in alta tara si-ti expira rovigneta, oare de unde poti sa cumperi?
Poate era ceva gresit tastat, ori la nr de masina ori la seria sasiu.
Ceva nu e clar in prezentarea dvs,
Dar daca exista vreo lege speciala pentru masini inmatriculate in alta tara, care prevede ca rovigneta trebuie achizitionata pe teritoriul tarii pe care traversezi, atunci nu aveti nici o scapare, va trebui sa achitati amenda.
Cum a ajuns amenda la dvs?
A primit cumva proprietarul din Germania si vi l-a trimis.
Sau proprietar sunteti dvs si v-a venit pe adresa din Germania.
Eu am masina inmatriculata in Spania (unde locuiesc) si in august - septembrie 2016 am calatorit in Romania. Inainte de a tranzita Ungaria spre Romania intr.-o benzinarie din Slovenia am platit vinieta pt Ungaria. cu valabilitate de 30 de zile. Dupa 28 de zile cu aceiasi vinieta am tranzitat din nou Ungaria, dar in sens invers, adica Romania - Ungaria - Slovenia - Italia - Franta - Spania. La fel am procedat si in 2015 si nici o problema pana acum.

In 2014 am depasit 30 de zile de sedere in Romania asa ca inainte de a tranzita in sens invers Ungaria am cumparat rovinieta in a doua benzinarie intalnita in Ungaria, la vreo 20km de la frontera si nici o problema. In prima benzinarie intalnita nu vindeau rovinieta.
Ultima modificare: Vineri, 3 Martie 2017
cuziamusia, utilizator
Buna ziua,
Mi s a intamplat aceeasi chestie.
Cum s-a terminat pana la urma toata povestea?

Multumesc anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citatie pentru o amenda si puncte scazute la licenta de conducator auto Lucius213 Lucius213 Buna ziua, am fost oprit de politie in Anglia si nu aveam datele la mine permis , asigurare a masinii certificat de verificare etc .. masina fiind imobilizata, ... (vezi toată discuția)
Taxa vat RowleyRose RowleyRose Recent am gasit site-ul redbubble si m-am gandit sa imi fac si eu un cont si sa incerc sa imi vand desenele/logo-urile pe el insa aceasta 'Taxa VAT' ma ... (vezi toată discuția)
Munca in uk buiavasi buiavasi Buna seara ! Am primit o oferta de munca la un hotel din Londra si schita contractului de munca pe care o anexez in attach cu rugamintea de a ma lamuri daca ... (vezi toată discuția)