avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... zile libere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

zile libere

Buna ziua,

Imi puteti spune daca pentru casatorie sa mai dau zile libere,daca da se poate si art. de lege.Ma intereseaza sa stiu de cate zile libere beneficieaza atat pentru tinerii casatoriti,cat si pentru parintii acestora.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:16, 13 Ianuarie 2012
ART.61. (1) Salariaţii au dreptul la zile libere plătite pentru evenimente deosebite în familie sau pentru alte situaţii, după cum urmează:
a) căsătoria salariatului - 5 zile;
b) căsătoria unui copil - 2 zile;
@ cera1
Din ce act normativ este acest text invocat de dvs? .... de la 01.01.2011 nu mai exista CCMN

@ adytz_1979
Art. 152 C.mun.
(1) În cazul unor evenimente familiale deosebite, salariaţii au dreptul la zile libere plătite, care nu se includ în durata concediului de odihnă.
(2) Evenimentele familiale deosebite şi numărul zilelor libere plătite sunt stabilite prin lege, prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.

Daca lucrati in sectorul bugetar , atunci aveti dreptul la zile libere pentru casatorie, conform HG nr.250/1992.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare zile libere casatorie moni89 moni89 Buna ziua, pentru cununia civila stiu (din auzite) ca salariatul are dreptul la 5 libere platite. Va rog frumos sa ma ajutati cu art. din legea respectiva ... (vezi toată discuția)
Zile libere cununie civila liliana81 liliana81 Buna ziua.As dori sa stiu daca la a doua casatorie beneficiez de cele 5zile libere acordate prin lege.Mentionez ca la prima casatorie nu eram angajata deci nu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, cate zile libere se acorda angajatului ,la casatoria ... Nciuflea Nciuflea Buna ziua, Cate zile libere se acorda angajatului ,la casatoria religioasa a copilului , casatoria civilă având loc cu un an în urma? Mulțumesc (vezi toată discuția)