avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 983 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... zile libere cununie civila
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

zile libere cununie civila

Buna ziua.As dori sa stiu daca la a doua casatorie beneficiez de cele 5zile libere acordate prin lege.Mentionez ca la prima casatorie nu eram angajata deci nu am beneficiat de acest drept.Astept raspuns.Multumesc.O zi buna
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:45, 9 Septembrie 2011
Beneficiati numai daca acordarea acestora este prevazuta in c.c.m. aplicabil angajatorului , in R.I. al acestuia sau in c.i.m. .

Art. 152 C.mun. prevede :
(1) În cazul unor evenimente familiale deosebite, salariaţii au dreptul la zile libere plătite, care nu se includ în durata concediului de odihnă.
(2) Evenimentele familiale deosebite şi numărul zilelor libere plătite sunt stabilite prin lege, prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.

Daca lucrati in sectorul bugetar aceste concedii sunt prevazute in HG nr.250/1992.
Mai pot beneficia de zilele libere pentru deces daca la momentul evenimentului eram in CO?
melinda1 a scris:

Mai pot beneficia de zilele libere pentru deces daca la momentul evenimentului eram in CO?

In acest caz, nu mai beneficiati de aceste zile

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile libere deces bunici. la cate zile libere are dreptul un ... cecilia.ciobanu cecilia.ciobanu Zile libere deces bunici. La cate zile libere are dreptul un angajat, in cazul decesului unuia dintre bunici, daca in RoI si in CCM nu este mentionat ... (vezi toată discuția)
Botezul copilului si cununia religioasa Daniel popescu 30 Daniel popescu 30 Lucrez la o firma privata din Lugoj si nu mi-au dat liber considerand ca botezul fiului si casatoria religioasa a mea nu este un eveniment important.Cum ... (vezi toată discuția)
Deces in familie deyu993 deyu993 in cazul unui deces in familie (bunica) am inteles ca este o zi libera pot beneficia de aceea zi vinerea mormantarea fiind duminica? (vezi toată discuția)