avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Deces in familie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Deces in familie

in cazul unui deces in familie (bunica) am inteles ca este o zi libera pot beneficia de aceea zi vinerea mormantarea fiind duminica?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:05, 22 Decembrie 2017
Numai daca lucrati in sectorul bugetar exista prevedere legala prin care sa beneficiati de un numar de zile de concediu plătit in cazul decesului. (pentru personalul contractual - HG 250/1992 sau OG 6/2007 - pentru functionarii publici).

Pentru sectorul privat, acordarea acestor zile trebuie sa fie prevazuta in c.c.m aplicabil ori in reg.intern al angajatorului.

Art. 152 C.mun.
(1) În cazul unor evenimente familiale deosebite, salariaţii au dreptul la zile libere plătite, care nu se includ în durata concediului de odihnă.
(2) Evenimentele familiale deosebite şi numărul zilelor libere plătite sunt stabilite prin lege, prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.
Ultima modificare: Vineri, 22 Decembrie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca, zile libere la decesul unui membru al familiei lyly64 lyly64 Buna seara, -cate zile libere se acorda unui salariat in cazul decesului mamei? (vezi toată discuția)
Zile libere deces bunici. la cate zile libere are dreptul un ... cecilia.ciobanu cecilia.ciobanu Zile libere deces bunici. La cate zile libere are dreptul un angajat, in cazul decesului unuia dintre bunici, daca in RoI si in CCM nu este mentionat ... (vezi toată discuția)
Botezul copilului si cununia religioasa Daniel popescu 30 Daniel popescu 30 Lucrez la o firma privata din Lugoj si nu mi-au dat liber considerand ca botezul fiului si casatoria religioasa a mea nu este un eveniment important.Cum ... (vezi toată discuția)