avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1135 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale comert in targuri si oboare
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

comert in targuri si oboare

Am un SRL, cu obiectul principal de activitate Baruri si alte activitati de comercializare... (cod caen 5630), am certificatul constatator pentru punct de lucru si activitate secundara (in afara punctului de lucru) pentru comert cu alimente, bauturi si tutun in magazine nespecializate, parcuri pentru rulote, campinguri, etc. As vrea sa merg in targuri cu taraba cu produse alcoolice, dulciuri, etc. As dori sa stiu de ce acte mai am nevoie si daca este valabila casa de marcat de la punctul de lucru, daca acesta este inchis in ziua respectiva. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: andymury , utilizator 18:44, 25 Ianuarie 2012
Trebuie sa aveti inregistrat obiect de activitate comert cu amanuntul efectuat prin chioscuri, staduri, piete.
Va multumesc! Mai am nevoie si de alte acte, pe langa autorizarea de la Registrul comertului? In statut am codurile caen 4781, 4782, 4789 ca si activitati secundare. Inteleg ca ar trebui neaparat si o alta casa de marcat, fiscalizata pe acest domeniu de activitate, chiar daca punctul de lucru actual va fi inchis pe perioada targului?
Simplu fapt ca aveti acele obiecte de activitate in actul constitutiv nu va absolva de obligatia autorizarii lor la Registrul Comertului!
Pentru a intelege mai bine cine este obligat sa aiba casa de marcat va recomand sa cititi art. 1, dar mai ales art. 2 din OG 28/1999. In art. 2 sunt exceptiile, adica cine poate vinde fara casa de marcat. Sper ca citind acest text de act normativ va veti edifica cu privire la activitatea dvs.
Va multumesc pentru sfaturi! Am fost la Registrul Comertului si am rezolvat cu actele, chiar mai repede decat credeam! A ramas doar problema cu casa de marcat! Va doresc o seara placuta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comert in targuri si piete alvld alvld rog daca poate cineva sa -mi spuna pt comert in aleea castanilor trebuie sa-mi schimb codul caen(am un magazin) si daca trebuie casa de marcat.va multumesc (vezi toată discuția)
Cod caen ? utc utc Vreau sa desfasor activitate de comert, respectiv prin piete, targuri si oboare cu produse de morarit, adica vanzare de malai, tarate, hrana ptr. animale. La ... (vezi toată discuția)
Nefiscalizare casa de marcat la punctul de lucru otto2007 otto2007 Buna seara, am o intreprindere individuala, cod caen valabil pt comert ambulant, am deschis un punct de lucru sezonier intr-un chiosc pe 3 luni, lucrez cu 2 ... (vezi toată discuția)