avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Nefiscalizare casa de marcat la punctul de lucru
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Nefiscalizare casa de marcat la punctul de lucru

Buna seara,
am o intreprindere individuala, cod caen valabil pt comert ambulant, am deschis un punct de lucru sezonier intr-un chiosc pe 3 luni, lucrez cu 2 angajati si casa de marcat fiscalizata pe comert ambulant.
nu vreau sa fiscalizez casa pe punctul de lucru deoarece dupa cele 3 luni trebuie sa predau memoria fiscala.
Cine ma poate amenda si care este baza legala, va rog?
Cel mai recent răspuns: otto2007 , utilizator 23:08, 16 Iunie 2014
Ceea ce faceti poate fi incadrat la C.A.E.N. 478 - Comert cu amanuntul efectuat prin standuri, chioscuri si piete, cu subcodurile 4781, 4782 si 4789 iar locatia nu trebuie s-o inregistrati ca punct de lucru la O.R.C..

Consider ca cea mai buna solutie este fiscalizarea casei de marcat ca atare fara a specifica locatia si o puteti folosi oriunde mergeti sa vindeti.
va multumesc ca v-ati oprit asupra acestui subiect.
am inregistrat punctul de lucru deoarece primaria nu imi da autorizatie daca nu am punct de lucru declarant la locul respectiv pentru comercializarea produselor.
am codurile caen specificate de dvs,
problema este casa de marcat.Folosesc o casa de marcat fiscalizata pe comert ambulant.
Poate veni cineva sa ma amendeze ca nu folosesc o casa fiscalizata pe punctul de lucru?
Exista un articol de lege in acest sens?
In cazul de fata activitatea dvs. nu se mai incadreaza la comert ambulant. Trebuie sa verificati certificatul constatator eliberat de O.R.C. cu activitatile care se desfasoara la punctul de lucru deschis aici.

Oricum, chiar daca se complica lucrurile si costurile cresc, casa de marcat trebuie fiscalizata pe punctul de lucru.
constatatorul autorizeaza codurile pt comert ambulant pe punctul de lucru declarat.
ma intereseaza art lege care obliga la declararea punctului de lucru ( conditii), si sanctiunile care se pot aplica in cazul in care casa de marcat este fiscalizata pe comert ambulant si este folosita intr-un punct de lucru declarant.
Pana la urma atata timp cat se inregistreaza vanzarile pe casa de marcat ( pe comert ambulant) care ar fi diferenta daca s-ar inregistra pe o casa fiscalizata pe un punct de lucru?
Fiind aceeasi firma impozitul nu se duce tot la stat?
daca am 2 angajati la acel loc de vanzare si vand in acel loc doar 3 luni care este rationamentul pt a fiscaliza casa pe punct de lucru ca dupa 3 luni sa predau memoria fiscal?
Va multumesc totusi pt opinia dvs, as ruga , daca stie cineva, punctual art de lege care ma obliga sa fiscalizez casa pe punct de lucru si sanctiunile care se aplica daca lucrez cu casa fiscalizata pe comert ambulant,
A fost cineva amendat pt o atare situatie?In baza carei legi?
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comert ambulant sau punct de lucru otto2007 otto2007 Buna ziua, As dori sa ma lamureasca cineva in 2 privinte: 1. Care art din legea 31/1990 vorbeste de dezmebraminte al unei soc com 2. Daca am cod caen comert ... (vezi toată discuția)
Cod caen anairam_unid anairam_unid cum poate functiona o casa de marcat fara punct de lucru,ce cod CAEN trebuie introdus ca sa poti functiona ambulant (comert cu amanuntul ambulant) (vezi toată discuția)
Comert in targuri si piete alvld alvld rog daca poate cineva sa -mi spuna pt comert in aleea castanilor trebuie sa-mi schimb codul caen(am un magazin) si daca trebuie casa de marcat.va multumesc (vezi toată discuția)