avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... constructie casa lipita de alta casa - in ce conditii ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

constructie casa lipita de alta casa - in ce conditii e permisa?

va rog sa-mi spune-ti daca pot costrui o casa lipita de casa vecinului si-n ce conditii
Cel mai recent răspuns: cornel33404 , utilizator 12:37, 15 Ianuarie 2012
Trebuie sa obtineti certificat de urbanism si autorizatie de constructie. Unul dintre actele care vi se vor solicita va fi si acordul vecinului.
Daca am inceput constructia, dar nu am toate aceste acte sau avize, la ce consecinte trebuie sa ma astept? Am demolat casa veche, fara nici un fel de autorizatie si acum construiesc alta mult mai solida dar tot fara autorizatie. Am lipit noua constructie de casa vecinului care a fost de acord doar verbal, dar cand a constata ca nu am toate actele in regula s-a razgandit si nu-mi mai da voie sa costruiesc. Imi cere masuratori geologige si multe altele, sub pretextul ca-i afecteaza locuinta sa, daca nu am respectat toate normele si procedurile legale. La ce ma pot astepta in asemenea situatie? Poate sa-mi demoleze constructia?
Puteti primi amenda din partea Primariei sau Inspectoratului Teritorial in Constructii si puteti fi obligat sa demolati constructia ridicata.
am inteles. va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu intabularea unei bucati de pamant Adrian665 Adrian665 Buna seara, sunt nou pe acest forum si doresc sa apelez la sfaturile dvs.iata problema mea :in 2013 am primit prin donatie o bucata de teren intravilan de la ... (vezi toată discuția)
Renovarea unei case aiurelu36 aiurelu36 am cumparat o casa veche ,din lemn si vreau sa o renovez in totalitate adica sa o daram pana la temelie,sa consolidez fundatia,si sa o reconstruiesc exact la ... (vezi toată discuția)
O mare dilema daniela.ilea daniela.ilea Daca ma poate ajuta cineva ,detin o casa batraneasca cu un front stradal de 7 m dar in spate se lateste curtea ajungand la 13 m ,doresc sa construiesc o casa ... (vezi toată discuția)