daca faci o fapta penala dar nu exista dovezi inafara unor martori dar care ei nu pot demonstra ca erau la fata locului judecatorul sau politia ia in considerare declaratiile martorilor ? cat de mult apasa acestia ? va multumesc
Depinde, magistratul apreciaza daca marturia lor este sincera , daca insa are indoilei, aceasta marturie ar trebui coroborata si cu alte probe.
Dar martorii cum ar trebui sa demonstreze ca erau la fata locului, aducand la randul lor alti martori care sa ateste prezenta lor acolo? Cum spuneam, depinde in mare masura de cum percepe judecatorul depozitia de martor, fie o considera sincera ,caz in care ar fi suficienta marturia pentru a se ajuinge la o solutie , fie , bazandu-se pe experienta sa si pe cunostintele sale in materie de psihologie a martorului , apreciaza ca martorii nu sunt sinceri sau ascund anumite lucruri despre care au cunostinta ,si atunci aceste marturii ar trebui sa fie verificate si pe baza altor probatorii.
Nu trebuie neaparat ca martorii sa fie la fata locului deoarece exista mai multe mijloace de proba.
Este inselatoare ideea ca nu ar exista alte probe in afara de martori fara a se vedea dosarul.
Martorii nu trebuie sa demonstreze ca se aflau la fata locului.Este suficient sa declare ca se aflau acolo...
Daca puteti dovedi dvs. ca martorii se aflau in alta parte si nu la locul comiterii faptei este altceva.
:)) asta e buna gluma. trebuie sa demonstrez eu ceva ?:)) sau ei ? pentru ca ei m-au dat in judecata nu eu pe ei :)) asa poate sa dea oricine pe oricine in judecata fara nici o dovada ?:)))
Stiti de ce nu am vrut sa fiu procuror niciodata?
Pentru ca oricine putea fi condamnat...si probe intodeauna pot exista...
Cam asa gandesc si procurorii si daca nu va permiteti sa va angajati un avocat care sa stie sa va apere bine probabil ca ne veti saluta de dupa gratii peste ceva timp...
Mare atentie ce atitudine aveti fata de justitie ca nu este de joaca...
Cele mai bune pentru administrarea probelor sunt declaratiilor martorilor care au fost de fata la situatia despre care depun marturie ("proprio sensibus" -cu propriile simturi).
Declaratiile martorilor care au cunostinta doar "din auzite" sunt putin concludente , ele trebuie coroborate cu eventuale alte probe administrate in cauza