avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Legislatie si documentatie in domeniu Carte funciara, ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Legislatie si documentatie in domeniu Carte funciara, cadastru

Vom posta aici legislatia in domeniul Carte funciara, cadastru...
Aici postam formulare, documentatie sau/si adrese, lincuri pe acesta tema.
Incepem cu Decretul Lege Nr. 115 / 27. 04.1938, pentru unificarea dispozitiilor privitoare la cartile funciare, completat, modificat... Se poate consulta in format PDF:
[ link extern ]

Lege nr. 7/1996, Legea cadastrului şi a publicităţii imobiliare:
[ link extern ]

Legea nr. 18/1991, Legea fondului funciar, Republicare 1 MOF nr. 1 - 05/01/1998
[ link extern ]

Ordonanta nr. 64/2010, Ordonanta de urgenta privind modificarea si completarea Legii cadastrului si a publicitatii imobiliare nr. 7/1996
[ link extern ]
ORDIN 634-2006, Regulament de întocmire şi recepţionare documentaţii cadastrale, în vederea înscroierii în C.F modificat prin O.785-2011.(aplicabil din iulie 2011)
Ordin 633-2006
Regulament de organizare şi funcţionare a birourilor de cadastru , modificat prin O.784-2011
Ordin nr. 1882/C/1044364 Ordin al ministrului justitiei si al DG al ANCPI pentru aprobarea Regulamentului privind avizarea tehnica a expertizelor judiciare efectuate de expertii judiciari in specializarea topografie, cadastru si geodezie


Gasiti usor aceste ordine accesand lincurile de mai jos.

ORDINUL 634-2006:
[ link extern ]
ORDINUL 785-2011.(aplicabil din iulie 2011):
[ link extern ]

ORDINUL 633-2006:
[ link extern ]
ORDINUL 784-2011:
[ link extern ]

ORDINUL 1882/C/1044364:
[ link extern ]

Un subiect de discuţie ar putea fi PLÂNGEREA ÎMPOTRIVA ÎNCHEIERILOR DE CARTE FUNCIARÃ.
Despre ce este vorba , cine poate face plângere, în temeiul cărui articol al L.7-1996.
Art.50 din L.7-1996 arată că încheierile de carte funciară prin care se admite înscrierea în cartea funciară sau se respinge cererea de înscriere a unor date, acte, , se vor comunica persoanelor care au cerut acest lucru şi persoanelor interesate potrivit menţiunilor din C.F.Aceste încheieri pot fi contestate deci de către persoanele interesate, în termen de 15 zile de la comunicare.Observăm că apare tot mereu sintagma"persoană interesată".Care este acea persoană care ar avea dreptul să facă plângere în instanţă, împotriva încheierii de C.F?Căci zice CURTEA CONSTITUŢIONALÃ cu privire la acest aspect:
Stabilirea sferei persoanelor interesate , deci nu oricare persoană poate să formuleze plângere împotriva incheierii de C.F ci doar persoanele care au sau au avut un drept înscris în C.F în legătură cu acel imobil.În caz contrar, dacă oricine ar putea pune în discuţie dreptul înscris, acest lucru ar duce la nesiguranţă şi instabilitate, încălcându-se principiul securităţii drepturilor civile consacrat prin lege.
Trebuie respectat termenul în care aveţi dreptul de a face plângere, , -de 15 zile de la comunicare-altfel cererea va fi respinsă, pe motiv de tardivitate.Deasemeni, trebuie respectată procedura prealabilă, procedură introdusă prin O.U.64-2010, care este cererea de reexaminare a încheierii de C.F pe care o contestaţi, cerere care se va înainta Biroului de cadastru şi va fi soluţionată în termen de 6 zile, tot printr-o încheiere. Cu aceasta vă adresaţi instanţei.
Documente si formulare specifice ANCPI.

Formular de solicitare date GPS:
[ link extern ]

Cerere de receptie:
[ link extern ]

Cerere de inscriere:
[ link extern ]

Cerere extras de informare:
[ link extern ]

Extras de Carte funciara pentru autentificare:
[ link extern ]

Extras de Carte funciara pentru informare:
[ link extern ]
Accesati lincul de mai jos si o sa gasiti o colectie de acte necesare in relatia cu OCPI:

[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Formulare plangere lilicrin lilicrin Cum se formuleaza o plagere catre Oficiul de cadastru? Care este modelul de adresare? (vezi toată discuția)
Modificare in cartea funciara alexcata alexcata Buna ziua, Nu am timp momentan sa ma duc la oficiul de cadastru sa-i intreb exact ce reprezinta cererea primita, pun aici o parte din cerere poate ma puteti ... (vezi toată discuția)
Intabulare = inscriere cartea funciara? kamellya kamellya Vreau sa vand un teren si doresc sa stiu daca inscrierea in cartea funciara este acelasi lucru cu intabularea.Cumparatorul vrea sa-mi achite terenul si toate ... (vezi toată discuția)