avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... termen apel la o sentinta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

termen apel la o sentinta

Buna ziua,
Am si eu o intrebare : Daca la o hotarare judecatoreasca primita prin posta pe data de 28.12.2011 ( stampila postei) s-a facut apel inregistrat pe 13.01.2012 poate fi considerat ca tardiv formulat ? ( apelul este declarat la 1 zi dupa expirarea celor 15 zile )??

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:33, 15 Ianuarie 2012
Apelul nu este tardiv formulat, intrucat termenele de procedura se inteleg pe zile libere, motiv pentru care in calculul termenului de 15 zile nu intra ziua cand a inceput si ziua cand s-a sfarsit termenul (in speta dvs. zilele de 28.12 si 13.01.) - art.101 Cod Procedura civila.
Mai precis, termenul de 15 zile este in realitate de 17 zile, daca socotim si prima si ultima zi a termenului.
Multumesc
Cu regret trebuie sa spun ca apelul este tardiv deoarece numarand din 29 dec rezulta ca ultima zi de depunere a apelului era 12 ianuarie 2012
In general numar de 3 ori cand ma ocup de un astfel de caz ca sa fiu sigur.
La o prima numaratoare se pare ca ultima zi a fost pe 13 ianuarie si as zice ca asa este.
Neintrand in calcul termenului nici ziua cand a inceput, nici ziua cand s-a sfarsit termenul, atunci ultima zi de depunere a apelului este 13.01.2012.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul termen depunere întampinare n.c.pr.civ EduardRares EduardRares Bună ziua, Am primit de la Judecătorie plicul cu acţiunea pe data de 20 ianuarie (aceeaşi fiind şi data de pe ştampilă), punându-mi-se în vedere să ... (vezi toată discuția)
Pina cind curge termenul de 10 zile? glo glo am primit hotarrarea in data de 30.12. 2010 si am ca termen pentru calea de atac 10 zile. Cand expira cele 10 zile daca au fost sarbatorile? multumesc (vezi toată discuția)
Calculul termenului de 15 zile în care pot sã depun o contestaþie la instanþã cypyk cypyk buna ziua, va rog sa-mi indicati si mie cu exactitate cand e ultima zi de a depune contestatia la executare, la instanta daca somatia am primit-o in data de 5 ... (vezi toată discuția)