avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... reglementari privind calculul caldurii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

reglementari privind calculul caldurii

pe scara pe care locuiesc sunt 15 apartamente, din care 13 sunt debransate de la CET. Calculul caldurii la cele 2 apartamente ramase bransate se face de catre CET in functie de SET tevi masurate in fiecare apartament. Este obligatoriu sa se puna la plata apartamentele debransate pt. tevile care le tranziteaza sau nu. Mentionez ca cele 2 apartamente nu platesc nimic avand subventie de la primarie (subventia se acorda pt. cei cu venit pana la 1000de persoana).Noi care avem centrala platim si gazul pe care il consumam si tevile si ei nu platesc nimic cu toate ca au venituri mai mari.Cei care si-au izolat tevile mai trebuie sa plateasca ceva( daca ei nu platesc, atunci platesc mai mult cei care nu si-au izolat tevile)?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:52, 27 Februarie 2012
Salut.
Domnule Adriantot , sa inteleg ca printr-o Adunare Generala a asociatiei se poate lua hotararea de a renunta la furnizorul de energie termica???
In cazul meu pe scara blocului mai sunt 5 apartamente din 19 care sunt inca bransate la incalzire centralizata(au repartitoare)....si curios dar 3 apartamente din cele 5 au pe Decembrie si Ianuarie doar cu 3-4 lei mai mult decat mine(posesor centrala cu tevi izolate, zidite)....
Care este procedura pentru a fi verificati...avand in vedere ca firma care calculeaza nici macar nu se mai deplaseaza sa faca citirea repartitoarelor...(aceasta fiind facuta de unul dintre locatari)...este normal acest lucru????? catre cine se poate face o reclamatie in acest caz ???? Pe Decembrie consum comun 65,51 % + tevi...pe Ianuarie consum comun 51,79 % +tevi.....
Dati-mi o solutie de rezolvare...ptr ca am mari semne de intrebare in modul cum sunt ''folosite'' repartitoarele in apartamentele celor cu incalzire centralizata....
Avand in vedere ca toate apartamentele cu centrala si-au izolat si zidit tevile....ideal ar fi sa se calculeze la pausal caldura.....una este sa respecti legea si sa platesti cota comuna ...si alta este sa se ajunga sa platim peste 50 % din factura de incalzire a celor fara centrale....
Astept variante.....legale....
Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 10 Februarie 2012
dragos45, utilizator
Probabil ca ati citit cum am rezolvat in asociatia noastra si ne-am debransat total de la sistemul centralizat.
In luna martie in adunarea generala s-a discutat aceasta problem. S-a pus problema inlocuirii coloanelor de caldura si apa calda de la subsol pentru ca erau vechi, fisurate, generand pierderi... In acest context s-a dioscutat aprins intre cei cu centrale termice de apartament (90%) si cei inca bransati la sistemul centralizat (10%). Cei 90% au spus-o raspicat ca nu vor da nici un ban pentru reparatia vechii instalatii pentru ca ei au cheltuit peste 5000 lei cu centrala proprie si istalatia aferenta.
Asa ca atunci s-a luat hotararea in AG ca in vara intreaga asociatie se va debransa de la sistemul centralizat si cei 10% sa-si instaleze centrale proprii.
Cu mici suparari, pana in toamna urmatoare toti aveau centrale proprii si asociatia s-a debransat. Am avut probleme si cu furnizorul dar le-am rezolvat.
Inainte de aceasta debransare totala am avut repartitoare doar o luna de zile pentru ca dupa afisarea costurilor conform acestor repartitoare, proprietarii au renuntat la ele si asociatia a reziliat contractul cu firma ce le gestiona.
Sa inteleg ca este legal ca in Adunarea Generala sa luam aceasta hotarare?
Este legal sa cerem rezilierea contractului cu furnizorul de caldura ?
E clar ca nu putem sa-i lasam in iarna aceasta fara caldura...dar pentru urmatoarele ierni putem lua aceasta hotarare????
Datorita modului defectuos de calcul facut de cei de la IS..A ...putem cere recalcularea in sistem pausal a caldurii????
Putem cere in Adunarea Generala sa se faca calculul la pausal pentru acest sezon????
Vad ca insistati cu legal, legal si iar legal.
Eu am explicat ceea ce am facut in asociatia noastra. Poate nu am facut totul perfect legal. Am convocat legal adunarea generala. Hotararile au fost luate cu 90% ...
Acum, sigur ca daca se gasea unul din cei 10% sa actioneze asociatia in judecata considerand ca nu a fost hotararea legala, ca nu am respectat nustiuce articol sau prevedere..., poate ca instanta ar fi considerat ca hotararea nu e legala...
Dar nu s-a intamplat, adica nici un proprietar nu a contestat hotararea in instanta.
In schimb ne-a actionat in instanta furnizorul carea ne reactivat niste penalizari uitate si care ar fi ramas utate daca ramaneam in continuare clientii sistemului centralizar...
Ne-am judecat aproape 2 ani si-am scapat si de acele penalizari.
La calculul pe baza repartitoarelor, am renuntat la cererea proprietarilor. Nu am avut probleme cu firma. Am reziliat contractul, am achitat ceea ce facturasera si s-a terminat colaborarea cu ei. Asta a fost in decembrie, iar in ianuarie am repartizat factura de caldura pe cota indiviza.
Salut ADRIANTOT.
Sa spunem ca am ajuns la o concluzie comuna, Asociatia noastra si firma care calculeaza repartizarea costurilor caldurii, si anume ca e mai bine pentru ambele parti sa isi vada fiecare de drumul sau, ma puteti ajuta cu legea in care mai gasim modalitatea de a calcula la pausal caldura?Orice ajutor este bine venit !!
Multumesc
Ultima modificare: Marți, 28 Februarie 2012
elga50, moderator

Alte discuții în legătură

Calcularea consumului de energie termica pentru apartamentele debransate 1970 1970 buna ziua, 1.Va rog sa-mi spuneti cum calculez consumul de energie termica pentru un apartament debransat total. Mentionez ca apartamentul are o suprafata ... (vezi toată discuția)
Repartizarea consumurilor de energie termicã între consumatorii din imobilele de tip condominiu horasg horasg Buna ziua. Stau intr-un apartament cu trei camere, al unui bloc cu 5 scari si 4 etaje. In bloc nu exista repartitoare. Eu si inca 40 (din cele 100 ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza caldura la pausal? mihaelapohoata mihaelapohoata Buna seara, mai am o curiozitate legata de asociatia de proprietari. Cum se calculeaza conform legii in vigoare, caldura la pausal. Asociatia la care lucrez de ... (vezi toată discuția)