Buna ziua.In urma cu aproximativ 6 luni (iulie) am aflat de la primaria unde am domiciliul ca trebuie sa achit suma de 100 lei reprezentand o amenda data de catre Jandarmerie,pt o fapta petrecuta in Februarie (app 1 an).
Desi in momentul cand s-a intocmit PV eu nu ma aflam in respectiva localitate iar cineva mi-a dat numele.PV nu mi s-a comunicat in nici un fel de autoritati,eu afland de amenda de la primarie,mai mult din intamplare.Demersul meu a fost unul firesc,m-am dus la un avocat,i-am explicat situatia iar acesta mi-a depus dosarul la judecatorie.Eu am adus ca proba un inscris care atesta ca intre orele 07:00 - 15:30 ma aflam la 180 km de localitatea respectiva,intocmirea PV s-a incheiat la 00:30.Cei de la jandarmerie au venit cu un inscris prin care cerea instantei sa nu ia in considerare proba mea motivand ca era timp ca (presupusul) eu sa ajung in acea localitate care este la 180 km fata de locul "faptei".Am uitat sa mentionez ca PV nu era semnat de (presupusul) mine,era semnat doar de martori.Firesc,alaturi de inscrisul din dosar am mai cerut si proba cu martori care spre uimirea mea,in "intelepciunea judecatorului" mi-a respins-o si a spus "instanta ramane in pronuntare".Nu a durat 30 sec "procesul" :O . Dupa ce am plecat de la judecatorie,avocatul m-a asigurat ca se va rezolva totul si ca se va ocupa el de tot.Si a avut dreptate,mi-a pierdus procesul si nici nu m-a anuntat de recurs.
Intrebarea mea daca mai pot ataca PV in vreo cale ? Vreau sa-mi fac dreptate,amenda este infima pe langa cheltuielile pe care le-am avut.Ce mai pot face sa demonstrez ca nu am fost in acea localitate si ca sunt TOTAL nevinovat .
In cazul in care procesul verbal a fost intocmit in baza legii 61/1991, hotararea pronuntata de judecatorie este definitiva si irevocabila. Nu mai puteti face recurs.