avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Profesie libera-Meditator
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Profesie libera-Meditator

Am inteles ca eu , Numix Prenumix, inreg ca profesie libera, ma voi numi Numix Prenumix-Meditator in acea autorizatie si asa va fi si stampila...
Asta inseamna ca daca voi cumpara un device in interesul muncii va trebui sa-l iau pe numele Numix Prenumix-Meditator PFA (pot sa zic PFA daca este profesie libera ?) sau doar simplu, fara PFA ?
Si atunci imprimanta, care e mai demult, pe numele Numix Prenumix, o s-o mai trec in inventar ?
Daca n-o s-o trec, pot trece totusi la cheltuieli cartusele pentru deducere ?
Apoi deoarece a fost acceptat contractul de comodat prin care (eu) imi pun la dispozitie o camera, cum pot sa scad o parte din banii pe curent sau ce alte cheltuieli ? Si legat de acea parte din cheltuieli cu curentul,de exemplu, se va deduce daca factura vine pe numele doar Numix Prenumix ?
Cel mai recent răspuns: ixirimav , utilizator 10:36, 24 Ianuarie 2012
Puteti sa cumparati pe factura dvice; factura va fi emisa pe firma ce o aveti asa cum este ea inregistrata la Administratia Financiara si cu datele din certificatul de identificare fiscala (C.I.F.)

Imprimanta ce o aveti deja, nu o mai puteti trece in registrul inventar la acest moment, dar contravaloarea consumabilelor necesare functionarii acesteia le puteti deduce.

Cheltuielile necesare pentru camera pentru care aveti contract de comodat le puteti scadea direct proportional cu suprafata ei din factura totala ce revine pentru tot apartamentul, chiar daca vine doar pe "Numix Prenumix".
Multumesc.
Si acea parte din factura o voi trece eu la rubrica plati in jurnalul acela sau acea suma o vor stabili cei de la fisc ?
Si daca tot voi plati impozit pentru meditatii, sunt interesat si eu si statul sa accept cât mai multe cereri .... Intrebarea este: sotia , prin profesia ei, este si ea solicitata uneori pentru ceva ore de meditatii; ar fi normal sa accepte si sa dea chitante de la mine , sau ar fi o neregula ?
Chitantierul este personal.

Poate ar fi bine ca pentru inceput sa consultati un contabil, care o sa va explice exact ce aveti de facut.

Nu este foarte greu, dar necesita anumite explicatii.

Este vorba de o contabilitate in partida simpla pe care trebuie sa o tineti pe toata perioada cat sunteti autorizat sa functionati ca P.F.A.

Administratia financiara va va controla la un moment dat registrele, iar daca acestea nu sunt in regula, puteti fi sanctionat cu amenda.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Ianuarie 2012
Cabinet individual de avocat „Petrescu C.”, Avocat
Si o intrebare de etica: unii copii vin ocazional (1/ luna) si platesc ei, desi unii sunt minori; pe ce nume ar trebui sa dau chitanta(copil/ parinte)?
Cazurile saptamanale, le achita la salariu(lunar) parintii; aici e clar si nu cred ca e problema ca nu dau sptamanal chitanta, nu?
Multumesc.
O intorsatura neplacuta :(
Dupa ce am depus la finante 070 si 221 cu venitul estimat, optând pentru profesie libera, caen 8559, ... , am primit apoi decizia de impunere pentru impozit si mi s-a spus ca pentru autorizatie sa mai astept ca s-ar putea sa nu se poata da decât dupa ce trec pe la R Comertului, desi initial mi-au spus ca nu e nevoie sa ma inreg la RC. As putea sa renunt daca nu vreau sa ma inreg asa ?(desi ei m-au trecut deja la impozit ) Pentru ca asta ar insemna casa de matcat si alte hârtii

Alte discuții în legătură

Persoana fizica autorizata Stoica Monica-Luminita Stoica Monica-Luminita Mi-am deschis un PFA (neplatitor de TVA, adica factura fara TVA),si vreau sa stiu ce se poate trece ca si cheltuieli pe firma,inca nu sunt la curent cu ... (vezi toată discuția)
Contabilitate intreprindere individuala Andrey23 Andrey23 Recent am deschis un II am de pus declaratia 220 norma de venit, am primit decizia de impunere, am facut deja achizitii pe II-ul deschis si as vrea sa stiu de ... (vezi toată discuția)
Contabilitate pfa Macaret Macaret Buna ziua. am infiintat recent un PFA, avand ca activitate realizarea software-ului la comanda. Sediu Social este in apartamentul proprietate personala. Am ... (vezi toată discuția)