avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Documente necesare pentru angajarea unui strain in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Documente necesare pentru angajarea unui strain in Romania

Buna ziua, suntem o societate care lucreaza in constructii si am vrea sa angajam un cetatean strain. Se poate? Daca da care sunt actele necesare si daca sunt firma care se ocupa cu asa ceva.
Cel mai recent răspuns: aldorina , utilizator 23:07, 15 Ianuarie 2012
Daca este cetatean al unui stat UE il puteti angaja ca orice cetatena roman ...

Daca este cetatean al unui stat noUE atunci va trebuie sa obtineti autorizatie de munca, potrivit dispozitiilor legale in materie.

In ceea ce priveste eliberarea autorizatiei de munca strainilor interesati sa desfasoare munca pe teritoriul Romaniei, prin Legea nr. 157/2011 a fost introdusa o noua conditie care trebuie indeplinita de angajator. Astfel, pentru obtinerea autorizatiei de munca este necesar ca angajatorul sa nu fi fost sanctionat anterior pentru munca nedeclarata sau angajare ilegala.
In ceea ce priveste obligatia angajatorului de a avea achitate toate datoriile catre bugetul de stat la momentul solicitarii autorizatiei de munca, prin noua lege a fost relaxata aceasta conditie, fiind necesara achitarea obligatiilor bugetare doar pe ultimul trimestru.
Buna seara si va multumesc pentru raspunsul dumneavoatra. D-nul pe care vrem sa il angajam este cetatean egiptean si nu UE. In rest indeplinim toate conditiile. Suntem la zi cu toate platile. Si nu exista nici o sanctiune. Daca cunoasteti o firma care se ocupa cu asa ceva daca este posibil as vrea un nr de telefon. O seara buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare cetatean strain ali3n ali3n Buna ziua, As dori sa angajez un cetatean strain la societatea la care lucrez. Am urmat procedura obtinerii autorizatiei de munca. Am inteles ca trebuie ... (vezi toată discuția)
Casatorie intre cetateni eu si non eu marverde marverde cetateanul non eu poate avea... drept de munca in eu... in urma casatoriei cu un cetatean eu? daca da trimitetzi link la o legislatie online pentru ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa ma angajez in campul muncii in romania, daca nu sunt cetatean roman tomasvetlana tomasvetlana Care sunt conditiile, actele necesare pentru angajarea in cimpul muncii in Romania, daca nu sunt cetatean roman. (vezi toată discuția)