am fost operat anul trecut in luna aprilie prima data de hernie de disc si cand ma-m trezit din anestezie nu-mi mai simteam bine picioru dr ,ia-m spus dr si a zis ca este normal si astea sint simtomele operatori care nici nu le-am discutat inainte de operatie,decat mi-sa spus ca este ointerventie usoara si fara mari riscuri si ca in maxim 3 luni im-i reiau activitatea.in concluzie dupa o luna a trebuit sa ma opereze inca o data si nici acum nu este in regula si dupa alte investigatii care o sa le fac sar putea sa mai trebuiasca sa ma operez din nou .intre timp am fost nevoit sa ma pensionez pe caz de boala si nu stiu daca mai este posibil sa-mi reiau activitatea din naite.as dori sa stiu daca pot sa deschid un proces pentru malpraxis si cer .ajutor
1. Va adresati Comisiei de malpraxis unde culpa medicala va fi analizata tot de medicii care fac parte din comisiile medicale care vor trebui sa judece prestatia colegului lor de breasla.
Taxa pentru expertiza este destul de piperata (in jur de 4000 RON).
2. Apelati la instanta (cam asta este practica generala) avand in vedere ca firmele de asigurari pentru raspunderea medicala nu platesc decat daca obtineti o hotarare definitiva si irevocabila, ceea ce poate insemna pentru dvs, ani buni si efort financiar.
Mai trebuie sa stiti ca majoritatea politelor de asigurare pentru malpraxis sunt incheiete la suma minima impusa de lege ( 500 RON) si nu includ despagubiri pentru eventualele daune morale.
Puteti face initial o plangere solicitand medicului si institutiei medicale, despagubiri in baza politei de malpraxis pe care o au in mod obligatoriu.Pentru aceasta, va trebuie un ajutor din partea unui cadru medical de specialitate, care sa va indrume in privinta dovezilor de care aveti nevoie, in dovedirea producerii prejudiciului prin culpa medicala.In cazul unui insucces/refuz, puteti continua in instanta.
Proces medic
fox6200
buna ziua.anul trecut am fost operat.in urma operatiei dr.mi-a atins nervul sciatic si am pareza si paralizie picior.mai pe ramaneste am intrat pe picioarele ... (vezi toată discuția)