Persoana asigurata sau reprezentantul legal sau mandatarul desemnat prin procura se obliga sa anunte platitorul despre acordarea concediului medical si sa depuna certificatul de concediu medical pana cel mai tarziu la data de 5 a lunii urmatoare celei pentru care a fost acordat concediul medical.
Un CM nedepus la timp nu se plateste.
Certificatele de concediu medical trebuiesc prezentate la societate pana in data de 5 a lunii urmatoare celei pentru care s-a eliberat certificatul. Anterior predarii catre societate acestea trebuiesc vizate de medicul de familie si de cabinetul de medicina muncii (exceptie cod 08).
Certificatele nedepuse la timp nu se mai pot plati.
Potrivit O.U.G. nr.158 din 17 noiembrie 2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, actualizata:
"ART. 36
(1) Calculul si plata indemnizatiilor prevazute de prezenta ordonanta de urgenta se fac pe baza certificatului de concediu medical eliberat in conditiile legii, care constituie document justificativ pentru plata.
(2) Certificatul de concediu medical se prezinta platitorului pana cel mai tarziu la data de 5 a lunii urmatoare celei pentru care a fost acordat concediul."
Nu este prevazuta nicio exceptie de la acest termen, ca sa se poata plati certificatele de concediu medical prezentate dupa data precizata expres in actul normativ de mai sus.
.
Va multumesc pentru raspunsuri, dar citind si art. 40 din O.U.G. 158/2005 : " Indemnizatiile pot fi solicitate, pe baza actelor justificative, in termenul de prescriptie de 3 ani, calculat la data la care beneficiarul era in drept sa le solicite."
tot nu stiu ce sa fac.
E posibil ca acest art. sa fi fost abrogat? Eu am citit doar prima varianta a ordonantei.
Mentionez ca angajatul a depus doar certificatele medicale la registratura, fara alta solicitare scrisa.
Concediu medical
takytaky1
Bună ziua.un angajator trimite angajații in continuare.deoarece are gol de producție.cei care au zile de anul trecut le iaupe alea apoi angajatorul oferă ... (vezi toată discuția)