avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cum se optine reprezentativitatea unui sindicat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cum se optine reprezentativitatea unui sindicat

asi dori sa siu cum pot sa optin reprezentativitatea unui sindicat daca angajatorul este MApN si nu poate sati dea o adeverinta cu numarul de salariati care i-ti trbuie la ITM pe motiv ca sunt informatii clasificate
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:57, 15 Ianuarie 2012
Se poate obliga MApN printr-o actiune in instanta eliberarea unei astfel de adeverinte ....
Daca sunt informatii clasificate nu veti obtine castig de cauza in instanta.
Daca nu sunt informatii clasificate aveti sanse.
Nu poate fi o informatie clasificata numarul de salariati dintr-o unitate apartinand MApN ... daca se solicita numarul de soldati activi , atunci aceasta informatie paote fi clasificata ....
Are varianta ca unitatea sa ii dea un raspuns in scris in care sa precizeze situatia de fapt si de drept.Ma refer la dreptul de a primi un raspuns la cererea sa.Apoi poate decide daca sa deschida sau nu proces in functie de raspuns.
Intr-adevar, in baza Legii nr.544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public poate formula o astfel de cerere .... Autorităţile şi instituţiile publice au obligaţia să răspundă în scris la solicitarea informaţiilor de interes public în termen de 10 zile sau, după caz, în cel mult 30 de zile de la înregistrarea solicitării, în funcţie de dificultatea, complexitatea, volumul lucrărilor documentare şi de urgenţa solicitării.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reclamatie administrativa veitina veitina Am depus o cerere conform Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, pe care am si inregistrat-o in data de 28.Aug ,dar ... (vezi toată discuția)
Cereri adresate autoritatii locale Florinciri Florinciri Cum pot obtine o copie dupa o autorizatie de constructie care este a altei persoane? Cat costa, care sunt formularele, cui trebuie adresate, in cat timp ... (vezi toată discuția)
In cate zile trebuie sa raspunda unei solicitari o institutie publica? (cfm carei legi) pfc28b pfc28b Buna ziua Vreau sa adresez o solicitare unei sectii de politie si Administratiei Domeniului Public Sector 6: in cate zile de la depunerea solicitarii trebuie ... (vezi toată discuția)