avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... nesimtire la RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

nesimtire la RCA

in 28 august 2011 am fost implicat intrun accident auto . nefiind vinovat am mers la firma de asigurari cu constatul amiabil. Dupa 3 luni si ceva, in care dosarul meu a fost pe la antifrauda fiinca asa s-a crezut initial , s-a dovedit a nu fi frauda dosarul meu de daune. Am fost sunat de cei de la rca si trimis la un service sa mi se faca o evaluare estimativa a pagubei mele , cei de la service-ul pe care mi l-au indicat cel de la rca mi-a intocmit un deviz de 17300 lei, atat costa reparatia. Ducandui acest deviz la asigurator acesta mi-a comuncat ca la banii astia e dauna totala ( am un opel asta g , 2001) . nesimtirea a urmat sa o aud saptamana trecuta, si anume ca imi da 5400 lei fara factura adica diferenta de 75% din valoarea masinii pentru dauna totala( asa am inteles eu ca se da la dauna totala), sau daca nu vreau asa imi acopera 7900 lei daca ii aduc factura de reparatie. deocamdata nu am recurs la nici un demers deoareca mi se pare foarte subevaluata masina , dar nu stiu ce sa fac si cum sa procedez mai departe . un sfat mi-ar prinde foarte bine. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 23:45, 21 Ianuarie 2012
Adresati-va cu o plangere Comisie de Supraveghere a Asigurarilor. Ei vor verifica si va vor raspunde.
lucian huzum a scris:

Adresati-va cu o plangere Comisie de Supraveghere a Asigurarilor. Ei vor verifica si va vor raspunde.


inainte sa depuneti o plangere la CSA ar trebui sa verificati daca intr-adevar suma calculata de asigurator este cea reala. In norma 14/2011 a CSA gasiti modalitatea de calcul si grila de uzura. Sau daca nu va descurcati lasati-mi un PM si incerc sa va ajut.
Iti multmesc pt sfat mi-a fost de mare ajutor sa inteleg cum stau lucrurile. Am inteles ca la vechimea masinii de 10 ani coeficientul de uzura este de 63% din cat valoreaza ea noua, dar am alta problema pana elucidez misterul si anume de unde aflu eu cat valoreaza ea ca noua? As vrea sa pot sa calculez cu cifre cat e valoarea ei adevarata.
Sunteti norocos, v-a incadrat masina la stare de intretinere buna. Pentru val de nou spuneti-mi va rog modelul exact de astra G , motorizarea, cilindreea. O sa incerc sa caut eu o valoare.
1. Accidentul a fost in august 2011 deci se aplica Ordinul 5/2010 al CSA.
2. Valoarea de nou au luat-o din catalogul Schwachwliste sau din APIA.
3. Coeficient de uzura de 63% exista in Tabelul Coef. de Uzura di Ordinul 5/2010 al CSA la starea de intretinere buna si cred ca ati unul dintr-o mie care ar primi aceasta stare.
Cel mai mic coef de uzura pt. starea de intretinere medie este 75%, iar pt. starea de intretinere satisfacatoare este de 85%.
Ultima modificare: Marți, 17 Ianuarie 2012
Dorin Baleanu, Mediator

Alte discuții în legătură

Dauna totala opel corsa c dsorescu dsorescu Buna ziua! As avea nevoie de consultanta in urmatoarea speta. Am fost implicat intr-un accident rutier, nefiind eu vinovatul. In urma accidentului masina mea, ... (vezi toată discuția)
Dauna totala 24.05.2012 monta monta Masina este dacia solenza,an 2004,39700km,echiparea confort. Inspectorul de la Groupama,a trecut masina la starea de intretinere buna si a intocmit un deviz ... (vezi toată discuția)
Refuz plata dauna rca acap acap Buna seara!In data de 04-12-2009 am avut un eveniment de circulatie vinovatul si-a recunoscut vina ,am facut constatarea amiabila inspectorul de dauna a fost ... (vezi toată discuția)