avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... nesimtire la RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

nesimtire la RCA

in 28 august 2011 am fost implicat intrun accident auto . nefiind vinovat am mers la firma de asigurari cu constatul amiabil. Dupa 3 luni si ceva, in care dosarul meu a fost pe la antifrauda fiinca asa s-a crezut initial , s-a dovedit a nu fi frauda dosarul meu de daune. Am fost sunat de cei de la rca si trimis la un service sa mi se faca o evaluare estimativa a pagubei mele , cei de la service-ul pe care mi l-au indicat cel de la rca mi-a intocmit un deviz de 17300 lei, atat costa reparatia. Ducandui acest deviz la asigurator acesta mi-a comuncat ca la banii astia e dauna totala ( am un opel asta g , 2001) . nesimtirea a urmat sa o aud saptamana trecuta, si anume ca imi da 5400 lei fara factura adica diferenta de 75% din valoarea masinii pentru dauna totala( asa am inteles eu ca se da la dauna totala), sau daca nu vreau asa imi acopera 7900 lei daca ii aduc factura de reparatie. deocamdata nu am recurs la nici un demers deoareca mi se pare foarte subevaluata masina , dar nu stiu ce sa fac si cum sa procedez mai departe . un sfat mi-ar prinde foarte bine. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 23:45, 21 Ianuarie 2012
gata am fost lamurit de cei de la asigurari, mi s-a spus ca valoarea ei de noua estr de 12600 EURO iar coeficientul de uzura este de 85% , daca ne luam dupa km parcursi care sunt 172000 intradevar asa iese dar asta a fost ghinionul meu sa se nimereasca fiinca ei mi-au cerut doar cartea de identitate nu si km, deci in concluzie nu prea am ce le face in privinta subevaluarii masinii. Acum nush ce o sa fac daca nu pot sa ma incadrez in acea suma de 7900 lei pentru reparatie oferita de ei. As putea oare sa il constrang pe vinovat la plata diferentei in vreun fel?
Numai daca vrea vinovatul sa va dea toata diferenta sau macar o parte. In instanta sansele de a recupera ceva sint nule.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cu ocazia reparatiei autoturismului piesele avariate care prezentau o uzura de 85% vor fi inlocuite cu unele noi. Acest fapt duce la imbunatatirea starii tehnice a autoturismului si, implicit, la cresterea valorii sale. Daca vi s-ar plati si diferenta pana la costul reparatiei aceasta ar constitui un venit necuvenit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dauna totala opel corsa c dsorescu dsorescu Buna ziua! As avea nevoie de consultanta in urmatoarea speta. Am fost implicat intr-un accident rutier, nefiind eu vinovatul. In urma accidentului masina mea, ... (vezi toată discuția)
Dauna totala 24.05.2012 monta monta Masina este dacia solenza,an 2004,39700km,echiparea confort. Inspectorul de la Groupama,a trecut masina la starea de intretinere buna si a intocmit un deviz ... (vezi toată discuția)
Refuz plata dauna rca acap acap Buna seara!In data de 04-12-2009 am avut un eveniment de circulatie vinovatul si-a recunoscut vina ,am facut constatarea amiabila inspectorul de dauna a fost ... (vezi toată discuția)