avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Dauna totala Opel Corsa C
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Dauna totala Opel Corsa C

Buna ziua! As avea nevoie de consultanta in urmatoarea speta. Am fost implicat intr-un accident rutier, nefiind eu vinovatul. In urma accidentului masina mea, un Opel Corsa C din 2001, a fost destul de serios avariata in partea din spate, urmand ca masina sa fie reparata, sau sa fiu despagubit pe RCA-ul vinovatului. Ieri, 24 iulie, a avut loc constatarea daunelor de catre un inspector de la societatea de asigurari, care mi-a spus ca cel mai probabil paguba se incadreaza la dauna totala. As dori sa stiu daca firmele de asigurari respecta intru totul prevederile ordinului CSA si daca urmatorul calcul in ceea ce priveste dauna, facut de mine, corespunde realitatii. Asadar, valoarea de nou a masinii este 9000 de euro. Coeficientul corespunzator vechimii masinii, la uzura medie, ar fi 75% al 15000 de km anual. Masina avand un kilometraj de 84600 km, inteleg ca se va mai scade cate 0,5% la 1000 de km, din diferenta dintre kilometrajul real si cel calculat din uzura. 15000x12 = 180000 de km. 180000 - 84600=96400. Rezulta ca ajustarea va fi 96x0,5=48%. 75%-48%=27%. Deci valoarea masinii inainte de accident va fi 9000-2430=6570 euro, din aceasta scazandu-se valoarea epavei (25-30%). Este corect acest calcul?
Multumesc anticipat
Ultima modificare: Joi, 25 Iulie 2013
dsorescu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 18:23, 1 August 2013
Imi cer scuze, rectific ceea ce am scris mai sus. La o valoare de nou de 9000 de euro si vechime de 12 ani, nu se poate depasi coeficientul corespunzator aferent unei stari de intretinere bune, adica 63%. De aici rezulta o valoare a masinii inainte de accident de 3330 de euro, din care se scade valoarea epavei (25%).
Metodologic societatile de asigurare respecta Ordinele fostului CSA, dar exista anumite "chichite" de care se folosesc pentru a scoate o valoare a despagubirii. Recurg cateodata si la refuzul platii despagubirii pe diverse motive.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire dauna totala - rca - stabilirea uzurii euphoria euphoria Acum 2 saptamani am fost implicat intr-un accident rutier pe dn1, in care nu eu am fost vinovatul. Vinovatul mi-a dat copie dupa asigurarea RCA, care este la ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza suma care trebuie sa o primesti la dauna totala? ContSters161836 ContSters161836 Buna ziua Va rog sa ma ajutati sa calculez suma pe care trebuie sa o primesc cu polita rca pentru dauna totala. Masina este un volkswagen polo din 2001 (an ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca in caz de dauna totala violeta_88 violeta_88 Am avut un accident in urma caruia masina noastra(VW PASSAT DIN 2000) a fost avariata total iar firma de asigurari(BT) a evaluat-o la suma de 2800 de euro. ... (vezi toată discuția)