buna seara,
pe foarte scurt : am avut un accident, am derapat, fiind polei, o persoana aflandu-se pe carosabil, nu pe trecerea de pietoni, aceasta vazand ca ma indrept catre ea, a fugit, pe un spatiu verde, aceasta s-a impiedicat si a cazut. eu, n-am lovit-o cu masina, doar ca m-am oprit cu masina (bara din fata-spoiler !!!) pe aceasta. victima a fost operata, acum fiind in afara oricarui pericol.
nu stiu daca va depune plangere, sotul victimei nu vrea sa faca rau nimanui.
interesul tuturor este ca victima sa se faca bine.
nu stiu daca sunt de vina, conform legii, la ce ma pot astepta? care sunt pasii de urmat ?
Daca nu face plangere, nu veti fi cercetat pentru vatamare corporala din culpa.
Daca se va formula o plangere, in urma probelor ce se vor administra, se
va stabili daca sunteti vinovat sau nu!
Sunteti la latitudinea victimei , care poate invoca faptul ca s-a speriat de autoturismul condus de dvs , iar politia va poate reprosa neadaptarea vitezei la conditiile de trafic.
va multumesc pentru raspuns, insa, pana la sperietura, victima nu ar fi trebuit sa nu fie pe carosabil ?! acest aspect nu este important ?
~~~~~~~~
va multumesc pentru raspuns, se poate un raspuns mai amplu ? care sunt riscurile ? reamintesc, victima se afla pe strada, nu pe trotuar, nu pe trecerea de pietoni.
multumesc!
Daca se va formula plangere de catre persoana accidentata , toate aceste aspecte la care va referiti , vor fi elucidate de politie.
Indicat ar fi sa nu se ajunga la o plangere penala.