Intr-una din diminetile in care mergeam catre serviciu la volanul masinii, fiind polei pe carosabil, intr-o intersectie am derapat, facand un S pe sosea. In diagonala cu mine, pe marginea soselei (pe sosea, nu pe bordura, nu pe trecerea de pietoni) se afla o femeie (atentie, fiind intersectie, nu era la capatul strazii doamna respectiva, era la 6-7 metri pana-n capatul strazii) care si ea se indrepta spre serviciu. Aceasta a observat ca am derapat si ma indrept catre ea, si a luat-o la fuga inspre trotuar. Mentionez ca trotuarul nu este imediat in dreapta soselei, intai este bordura, apoi este un spatiu verde si apoi este trotuarul, deci intre trotuar si sosea este un spatiu verde (sper ca m-am facut inteleasa).
Ea alergand inspre trotuar, fiind pe spatiul verde s-a impiedicat de trandafirii de acolo si a cazut. In acest timp eu ma indreptam inspre acest spatiu verde. Mai mentionez ca pe spatiul verde langa bordura se afla si o teava, pe care am luat-o cu masina pe partea stanga pe linia farului. Eu am ajuns-o din urma, ea fiind jos, eu m-am oprit cu masina (cu bara din fata, spoiler) deasupra ei. A fost operata : i s-a cusut splina (nu a fost scoasa), 4 coaste s-au faramat, una din coaste perforandu-i un plaman, astfel un lob a fost scos (plamanul creste la loc) si coastele i-au fost puse la loc. Dupa alte 3 saptamani a fost operata la plaman deoarece facea apa si nu se drena. Acum stiu ca este bine, inca nu stiu daca a fost externata. Mai mentionez ca am tinut legatura cu sotul doamnei, acesta cerandu-mi sa nu mai merg la spital, fiind de accord sa tinem legatura telefonic, ceea ce s-a si intamplat, insa in urma cu o saptamana am intreupt legatura deoarece sotul incearca sa arunce vina doar asupra mea.
Mentionez ca masina era utilata cu cauciuri de iarna, pe PV al politiei s-a specificat ca nu am adaptat viteza la conditiile carosabilului.
In situatia data, ce incadrare are accidentul ?
Nu este culpa comuna, atata timp cat doamna nu se afla pe trotuar si nici pe trecerea de pietoni (trecerea fiind la m de locul accidentului) ?
Care sun pasii de urmat in acest caz, ce drepturi am spre a cere politiei rezultat expertiza, probe sange (la etilotext a fost zero), daca s-a facut plangere ? La spital am dreptul sa cer care este situatia doamnei, daca s-a externat, etc.
Cel mai recent răspuns:
waspwasp14 , utilizator
23:54, 20 Februarie 2012