avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Persoane cu handicap-drepturi bilete gratuite ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Persoane cu handicap-drepturi bilete gratuite tratament balnear

Sunt persoana cu handicap fizic grav,permanent,nerevizuibil,cu asistent personal;de asemenea am si calitatea de pensionara de limita de varsta.
In cursul acestui an,pe baza recomandarilor medicale,am beneficiat de un bilet gratuit de tratament balnear la o statiune montana de profil , in conformitate cu drepturile prevazute de art.11 al Legii 448/2006 care priveste protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.Avandu-se in vedere situatia mea medicala,care necesita mai multe tipuri de tratamene balneare,am obtinut ,in calitate de pensionara,de la Casa de Pensii,si un bilet de tratament, pe care l-am achitat,la o statiune de profil pe litoral.
Zilele trecute,am fost anuntata verbal(atentie,verbal) de catre o persoana de la Casa de Pensii,ca am beneficiat de 2 bilete de tratament,incalcandu-se astfel regulamentul Casei si trebuie sa platesc contravaloarea unui bilet luat in plus.
Repet,am beneficiat de un bilet de tratament gratuit,platit din fondurile speciale ale persoanelor handicapate,si de un bilet de tratament platit ,in calitate de pensionara.
Va rog sa-mi comunicati daca solicitarea Casei de pensii este intemeiata,avandu-se in vedere calitatea mea de persoana cu handicap,dublata de cea de pensionara.
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 04:00, 23 Octombrie 2008
Ati beneficiat de un bilet gratuit in baza legii speciale, iar in calitate de pensionar in sistemul public de pensii ati mai beneficiat de un bilet, pe care l-ati achitat (probabil) in proportie de 50%, asa cum prevede legea. In acest sens, ar fi posibil sa vi se ceara sa achitati restul de 50%, pt ca, in baza dispozitiilor legale, se pare ca puteti beneficia numai de un bilet pe an si nu in dubla calitate: pe baza legii speciale (L448/2006 - un bilet) si pe baza L19/2000 cu modificarile ulterioare (alt bilet); inseamna ca ati beneficiat de doua bilete in an...
Aceasta ar fi logica pt care vi se cere sa achitati biletul...
Oricum, cereti sa va informeze in scris ce aveti de platit si de ce.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi someri rusu radu rusu radu pot beneficia de un bilet gratuit intr-o statiune de tratament? mentionez ca sunt somer si am o boala cronica. ma intereseaza daca casa de asigurari imi poate ... (vezi toată discuția)
Bilete de tratament gratuite sau platite partial ? opris1967 opris1967 Buna seara . Va rog sa-mi spuneti daca toti salariatii ce muncesc si in domeniul privat si cei care lucreaza in domeniul public ,si care platesc CAS ... (vezi toată discuția)
Acordare bilete de tratament persoane cu dizabilitati alexandrina46 alexandrina46 Buna ziua. Am ales astazi, sa ma adresez dvs.in speranta ca ma veti putea ajuta sa rezolv urmatoarea speta. Sunt pensionara cu ... (vezi toată discuția)