avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... bilete de tratament gratuite sau platite partial ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

bilete de tratament gratuite sau platite partial ?

Buna seara . Va rog sa-mi spuneti daca toti salariatii ce muncesc si in domeniul
privat si cei care lucreaza in domeniul public ,si care platesc CAS beneficiaza de bilete de tratament prin casa de pensii cu plata partiala functie de venit a biletului de tratament . Se face diferenta intre privat si public ?#-o
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:18, 12 Iunie 2013
In functie de reglementarile la nivel de angajator pot exista diferente intre sectorul privat si cel public referitor la biletele de tratament gratuite sau platite partial.
Ma scuzati dar pe mine ma intereseaza clar , daca cei din sectorul privat care platesc la casa de asigurari si sanatate pot primi aceste bilete de tratament compensate ? ! Exista o lege in acest sens de diferentiere ,doar platesc si unii si altii !
Prin Ordinul Presedintelui Casei Nationale de Pensii Publice, au fost aprobate Criteriile de acordare a biletelor de tratament balnear prin sistemul organizat si administrat de Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, potrivit carora in anul 2013 pot beneficia de tratament balnear persoanele cu domiciliul sau resedinta in Romania care au calitatea de:
- pensionar al sistemului public de pensii;
- asigurat al sistemului public de pensii;
- beneficiar al prevederilor unor legi speciale, care reglementeaza dreptul la bilete de tratament balnear prin sistemul public.

In anul 2013, biletele de tratament balnear se acorda, ca si in anii precedenti, fie cu suportarea unei contributii individuale, fie cu titlu gratuit pentru persoanele prevazute la pct.A.11. din criterii, in conformitate cu ordinea de ierarhizare a cererilor prin care se solicita bilete de tratament balnear in functie de criteriile specifice

Asadar , legea nu face nicio distinctie. Prin urmare, asiguratii din sectorul privat pot beneficia de bilete de tratament fie cu suportarea unei contributii individuale, fie cu titlu gratuit in conditiile prevazute de lege.

Ordinul il gasiti aici
[ link extern ]
Buna ziua si multumesc ! Va rog sa-mi spuneti daca de bilete de tratament pot beneficia si cei care nu mai au servici si nu au nici un venit in ultimile 12 luni .
Beneficiarii sunt : pensionarii, asigurații din sistemul public de pensii și beneficiarii prevederilor unor legi speciale.

In speta, persoanele care nu mai au calitatea de asigurati in sistemul public de pensii nu pot beneficia de asfel de bilete.

Alte discuții în legătură

O persoana cu handicap usor poate beneficia de bilet gratuit de tratament? elena_1234 elena_1234 Buna seara, O persoana cu handicap usor poate beneficia de bilet gratuit de tratament? Doamna de la casa de pensii spune ca nu, sa plateasca jumatate de ... (vezi toată discuția)
Drepturi boli profesionale daniel2766 daniel2766 Sa schimbat cumva legea in vederea acordari de bilete tratament si alte drpturi care pot beneficia. Ani trecuti am beneficiat de bilete de tratament de la ... (vezi toată discuția)
Persoane cu handicap-drepturi bilete gratuite tratament balnear cocos44 cocos44 Sunt persoana cu [b]handicap fizic grav[/b],permanent,nerevizuibil,cu asistent personal;de asemenea am si calitatea de [b]pensionara de limita de ... (vezi toată discuția)