avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Fisa de evaluare angajati - baza legala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Fisa de evaluare angajati - baza legala

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati cu urmatoarele clarificari :
- Fisa de evaluare pentru un angajat se face in mod obligatoriu pe 12 luni?
- In cazul in care pe durata celor 12 luni a fost inlocuit seful ierarhic iar noul sef activeaza doar in ultimele doua luni din cele 12, acesta din urma este obligat de normele legale sa intocmeasca fisa de evaluare a angajatului si pentru cele 10 luni anterioare cand nu a detinut functia respectiva?
- care sunt normele legale care reglementeaza acest domeniu?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:23, 17 Ianuarie 2012
Art.40, codul muncii.
Evaluarea se face periodic conform regulilor stabilite prin RI sau CCM aplicabil.
De evaluare se ocupa specialisti interni din cadrul compartimentului resurse umane sau poate fi contractat un serviciu extern. Seful ierarhic are o parte mica de contributie in cadrul evaluarii (care de multe ori este subiectiv), de baza fiind analiza activitatii, contributia si rezultatele salariatului in raport cu cerintele fisei postului.
Art.40 c.mun. nu prevede nicio obligativitate in acest sens a angajatorului ... stabilirea obiectivele de performanta individuala, precum si a criteriile de evaluare a realizarii acestora este un drept si nu o obligatie.

Procedurile de evaluare profesionala a salariatilor trebuie prevazute in Reg.intern al angajatorului ..prin aceasta se va stabili si perioada de timp la care se va face evaluarea salariatilor ...



Pai mai fratilor daca evaluarea o face un specialist extern sau cei in resurse umane de unde stie specialistul extern,sau cel de la resurse umane,cum s-a comportat angajatul respectiv de-a lungul perioadei,mie mi se pare corect ca seful direct care sta zi de zi cu angajatul sa fie cel care face evaluarea.Poate imi scapa mie ceva sau nu inteleg cum este cu evaluarea asta:hammer:
Eu am interpretat acest drept ca pe o obligatie si am trecut la treaba. E pacat ca muncim doar ca un lucru " sa fie facut, ca nu se stie..." Dar asta e. Insa poate ma lamuriti si pe mine cu un raspuns: este obligatorie contrasemnarea de catre seful evaluatorului a fiselor de evaluare?Atata timp cat eu nu am inclus asta in ROI ? Am sesizat ca marea majoritate au in ROI reglementat si acest aspect. Insa eu nu l-am trecut, si cu atat mai mult as vrea sa nu il pun in aplicare.

Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Ori semneaza evaluatorul , ori seful acestuia ... nu vad de ce sa contrasemneze acest sef..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fisa de post mihaelaru mihaelaru buna ziua, doresc sa va intreb daca intocmirea fisei de post este responsabilitatea departamentului de resurse umane, daca acest lucru este si trecut in ... (vezi toată discuția)
Este posibil ca itm sa ceara obligatoriu cursul de inspector resurse umane? ovidiu7676 ovidiu7676 asta inseamna ca un economist va avea si un alt contract de munca cumul de functie resurse umane salarizare, respectiv chiar si un alt contract de munca ... (vezi toată discuția)
Evaluarea performantelor profesionale katriona katriona As vrea sa aflu detalii despre acest subiect. Ma intereseaza daca evaluatorul se poate razgandi in privinta acordarii unui calificativ. Concret seful ierarhic ... (vezi toată discuția)