avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... fisa postului
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

fisa postului

Buna Ziua, am o nelamurire privitoare la intocmirea fisei de post.
Daca , in fisa postului a unei persoane figureaza ca atributie indeplinirea activitatii de resuse umane in cadrul unei autoritati locale....intocmirea fiselor de post pentru ceilalti angajati din cadrul Primariei se face de aceasta persoana, sau de catre Secretarul unitatii administrativ teritoriale?
Daca indepliniti ,conform fisei postului,functia de manager/inspector resurse umane,aveti dreptul si obligatia de a intocmi fisele posturilor pentru toti angajatii.
Este prevazut in legislatia in vigoare?in care?m-am uitat in H.G nr. 611/2008 dar n-am vazut sa scrie expres acest lucru.in cazul promovarii am gasit acest articol:
ART. 122
(1) Pentru promovarea in grad profesional si promovarea in clasa nu este necesara existenta unei functii publice vacante.
(2) Ca urmare a promovarii in grad profesional si a promovarii in clasa, fisa postului functionarului public va fi completata cu noi atributii, in raport cu nivelul functiei publice. Obligatia de a completa fisa postului cu noile atributii apartine superiorului ierarhic al functionarului public promovat.
(3) Persoanele cu atributii in domeniul managementului resurselor umane din cadrul autoritatii sau institutiei publice au obligatia de a acorda asistenta functionarilor publici de conducere in vederea indeplinirii obligatiei prevazute la alin. (2) si de a monitoriza respectarea prevederilor alin. (2)
O fi valabil si in celelalte cazuri?Secretarul are obligatia s-o faca cu sprijinul inspectorului resurse umane?
Obligatia intocmirii fisei postului apartine conducatorului compartimentului in care isi desfasoara activitatea titularul postului.
Vezi nota de subsol *9) Anexa 1 (Fisa postului) la HG 611/2008
informatia data de liliz este corecta avindu-se in vedere ca in perioada 01-31.12 conducatorul compartimentului este cel care evalueaza performantele subordonatului pe baza a ceea ce i-a stipulat ca atributii in fisa postului., in conformitate cu ROF-ul. Seful imediat superior ierarhic este cel care cunoaste cel mai bine ce documentatii primeste si ce acte elibereaza si in niciun caz inspectorul de resurse umane.Intre primirea si eliberarea unor acte sunt si alte lucruri ce trebuie realizate, ca de ex. raportari, situatii cu caracter larg sau punctual, aspecte pe care le vei puncta la evaluare si pe care din nou inspectorul de resurse umane nu are de unde sa le stie daca nu lucreaza direct cu ele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se poate transforma un post daca persoana care il ocupa a absolvit studii superioare? campeanrafila campeanrafila un functionar public cu studii medii, care a absolvit o forma de invatamant superior, cum i se poate transforma postul in post cu studii superioare. Daca ... (vezi toată discuția)
Referent debutant - cum voi fi reincadrata? klaudia772001 klaudia772001 In 01.04.2007 am fost numita prin concurs referent de specialitate debutant avand studii SSD. În 09.07.2007 am plecat in concediu de crestere a copilului pana ... (vezi toată discuția)
Promovare in clasa mihailivan mihailivan sunt functionar public incadrat in 2007 pe studii medii referent (nu au fost scoase la concurs posturi ptr studii superioare la acel concurs). am absolvit ... (vezi toată discuția)