avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1093 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... transfer proprietate imobiliara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

transfer proprietate imobiliara

care ar fi cea mai potrivita cale de a trece un apartament al mamei mele pe numele nepoatei ei ( fiicei mele )?
Cel mai recent răspuns: sca baloisibaloi , Avocat 11:57, 26 Ianuarie 2012
Nu exista, singura cale de a transfera proprietatea (indiferent cine sunt partile) este un act notarial, cu toate formalitatile aferente (cadastru, intabulare, certificat fiscal). Puteti institui in favoarea dvs. un drept de uzufruct viager, astfel fiica nu va putea instraina fara acordul dvs.
Din pacate aceasta vanzare nu este atat de sigura, intrucat o faceti in familie, mai aveti un frate si fata dv. de 18 ani, e clar ca nu este procuratoarea fondurilor necesare achizitionarii imobilului. Iar la decesul mamei dv. e posibil sa aveti probleme.
Nu este o certitudine, dar este un risc ce trebuie luat in calcul.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Ianuarie 2012
Quartila, utilizator
Dcaă vă hotărâţi să faceţi totuşi tranzacţia propusă de colegii mei, care de fapt este cea mai sigură, vorbiţi cu fratele şi în faţa notarului, prin contract puteţi să înscrieţi o clauză care vă pune la adăpost.
În acelaşi context luaţi în calcul şi rezerva succesorală.
chiar daca se va face contract de vanzare cumparare nu este foarte sigur , sa inteleg?
nu inteleg cum sa iau in calcul "rezerva succesorala" , din pacate nu am notiunile juridice foarte clare. va referiti la faptul ca la decesul parintilor acest apartament poate intra in masa succesorala, chiar daca el a fost instrainat in timpul vietii parintilor de catre acestia?
multumesc

Alte discuții în legătură

Testament alexandro alexandro Ma interesez pentru o ruda de la tara. Are 5 copii. Primii 4 sunt mari si fiecare la casa lui. Aceasta ruda a mea doreste sa lase mostenire casa si terenul ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare uzufruct - intabulare vdingo11 vdingo11 Buna ziua. In conditiile unui act de vanzare-cumparare cu uzufruct viager pentru o locuinta, pe cine va fi intabulata locuinta si cine va plati ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare cu unul dintre copii mari2015 mari2015 Am nelamurirea ca , am incheiat cu parintii un contract de vanzare-cumparare si acum citind mai atent, am vazut ca este stipulat pe langa multe altele sii art ... (vezi toată discuția)