avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Flotant si somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Flotant si somaj

Buna ziua,

Ma aflu in perioada de preaviz, iar la inceputul lunii februarie voi intra in randul somerilor. Domiciliul difera de localitatea in care lucrez, insa doar acum m-am dezmeticit ca imi pot faca flotant, avand contract de inchiriere. Problema este daca mi se va emite viza de flotant pana la inceperea somajului si daca pot depune actele de somaj pe raza localitatii unde am lucrat, pe baza vizei de flotant.

Multmesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:08, 19 Ianuarie 2012
Daca aveti viza de resedinta pe cartea de identitate puteti sa va inregistrati si la Agentia de Somaj din localitatea unde ati avut locul de munca.
Buna ziua,

Multumesc pentru informatii.

Printre actele necesare pentru Agentia de Somaj, ati enumerat si:

d. Actele eliberate de organele financiar teritoriale, din care sa rezulte ca persoana nu realizeaza venituri sau ca realizeaza, din activitati autorizate potrivit legii, venituri mai mici decat valoarea indicatorului social de referinta al asigurarilor pentru somaj si stimularii ocuparii fortei de munca in vigoare;

Aici intra organele financiar teritoriale din localitatea de domiciliu, sau cea in care am flotantul?
Este vorba de organele financiare de unde aveti domiciliul.
Tot in legatura cu acest topic...cum se procedeaza cu zilele de concediu de pe acest an?
Decizia de concediere a intervenit in 13 ianuarie, cu preaviz pana in 9 februarie. As avea dreptul la 1,75 zile pentru ianuarie si inca ceva din feburarie...nu stiu exact cum se vor calcula pe februarie, dar ar veni aprox. 2 zile. Ce se intampla cu aceste zile...angajatorul ma obliga sa mi le iau pentru a nu le plati extra...e corect acest lucru?
1. Zilele de CO cuvenite si neefectuate pe acest an se pot lua in timpul preavizului (fara a-l suspenda) sau se pot plati prin compensare.
2. - Depinde daca ati fost programata in aceasta perioada in CO sau nu si de negocierea dvs. cu angajatorul din acest moment.
- Este posibil sa nu aiba neaparata nevoie de dvs. in perioada de preaviz si sa doreasca sa va luati zilele de CO pe acest an.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare pt somaj luminitaadela luminitaadela buna ziua .doresc sa stiu care sunt actele necesare pentru somaj si tinind cont ca eu momentan lucrez si stau cu viza flotant in bucuresti unde trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Documente necesare pentru somaj eu1983 eu1983 Buna ziua , Va rog sa ma ajutati cu cateva raspunsuri : - exista vreo perioada limita pentru depunerea dosarului de somaj de la data incentarii cim ? - ... (vezi toată discuția)
Concediere andra-celia andra-celia Buna ziua, daca sunt concediata de la servici, sunt obligata sa mai stau in preaviz 20 de zile sau pot intra direct in somaj? ce se intampla daca refuz sa stau ... (vezi toată discuția)