avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Plata contributiei la asigurarile sociale de sanatate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Plata contributiei la asigurarile sociale de sanatate

In ultimii 4-5 ani nu am platit asigurararea de sanatate deoarece nu am fost angajat decat sporadic, si nu am avut nici-un venit. Incepand cu data de 01.07.2011 incasez o chirie de 400 euro cu contract de inchiriere la finante unde platesc trimestrial impozit. In contextul actual nu se intrevad posibilitati de angajare iar eu doresc sa platesc asigurarile de sanatate ca sa pot beneficia de asistenta medicala ca toata lumea. Cum pot plati si unde pot plati si in ce conditii pot platii aceasta asigurare? Trebuie sa achit din urma pentru a beneficia de asistenta medicala imediat ? Se desfiinteaza casele de sanatate judetene si toata lumea va plati la privat? Sau functioneaza in paralel si trebuie platite amandoua obligatoriu sau cea privata iti confera ceva in plus si se plateste benevol? Cum procedez acum la inceput de an sa intru in legalitate pentru a beneficia de aceasta minima asistenta medicala, tinand cont si de faptul ca acum am venitul din inchiriere de 6 luni ?

Alte discuții în legătură

Contributiile pentru pensie si sanatate 04ana 04ana Buna ziua. Sunt traducator autorizat. In 2012 am avut insa sporadic de lucru si deci veniturile au fost sporadice si sub 741/luna. Cu toate acestea, din ... (vezi toată discuția)
Impozite pfa lorz36 lorz36 Sunt angajat la o societate unde am un venit lunar şi plătesc lunar asigurări de sănătate conform legii. Am şi o PFA cu ajutorul căreia realizez ... (vezi toată discuția)
Victima a unui accident-asigurari medicale in ue nicu73 nicu73 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: Sunt angajat la o firma din Suedia cu contract permanent de munca unde platesc toate taxele si ... (vezi toată discuția)