avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... impozite PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

impozite PFA

Sunt angajat la o societate unde am un venit lunar şi plătesc lunar asigurări de sănătate conform legii. Am şi o PFA cu ajutorul căreia realizez sporadic unele venituri.
Mai este necesar sa plătesc asigurări de sănătate şi pe veniturile realizate prin PFA, dacă sunt angajat cu venit sigur lunar pentru care plătesc asigurări de sănătate?
Cel mai recent răspuns: Contabilitate sector 4 evoCONTA , Contabil 12:51, 20 Martie 2011
Da sunteti obligat sa platiti la venitul net estimat,dupa depunerea declaratiei 200 de regularizare a impozitului se regularizeaza si contributia la casa de sanatate.
Contributia datorata se plateste trimestrial si se depune declaratia la casa de sanatate pana pe 15.03.insotita de copia dupa D 220 aferenta anului in curs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cas la pfa in 2016 steef steef Incepind cu 2016 conform noului cod fiscal PFA-urile vor datora CAS (casa de pensii)calculat la venitul net obtinut,chiar daca se obtin venituri din ... (vezi toată discuția)
Termene de plata taxe pfa cristigolo cristigolo Buna ziua. Am infintat un PFA, in 27 aprilie 2013. Realizez venit numai din PFA si am ales impozitare in venit real. Care sunt termenele de plata ... (vezi toată discuția)
Ce taxe se paltesc la pfa? liveomars liveomars Buna ziua, Ma intereseaza la PFA ce taxe se platesc: 16 % impozit pe venitul net sau brut? 5.5% CAS din net sau brut? 31.5 % pensii din net sau ... (vezi toată discuția)