avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... declaratii fiscale
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

declaratii fiscale

Intrucat am primit raspunsuri diferite de la persoane diferite ale aceluias birou din sursa autorizata, va rog sa-mi precizati care sunt si la ce termene trebuiesc depuse declaratiile pentru sumele depuse de catre asociatiile de proprietari pentru impozitele pe salariile administratorului si ale ingrijitorului
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 18:40, 16 Ianuarie 2012
Cititi va rog acest ghid si sper ca va veti elucida.

[ link extern ]

Rezumand, declaratiile, defapt declaratia unica 112, se depune pana la data de 25 a lunii urmatoare celei la care se completeaza, cu cateva mici exceptii (de ex. s-a permis pana la 27.12.2011, si au mai fost si alte date):

- pentru luna octombrie, de ex, se depunea pana la 25.11.2011
- pentru luna noiembrie, de ex, se depunea pana la 27.12.2011
- pentru luna decembrie, de ex, se depune pana la 25.01.2012

Daca ati optat, si va incadrati, pentru depunerea trimestriala, atunci ultima declaratie, cea din septembrie, trebuia depusa pana la 25.10.2011, urmand ca celelalte 3 luni (oct-dec) sa se depuna toate 3 pana la data de 25.01.2012.

PS: Exemplele de mai sus sunt sustinute banuind ca discutam, asa cum ar fi si legal, despre angajati cu CIM
Pentru alte forme aveti alte obligatii, vedeti ghidul de pe site-ul anaf. Reveniti cu cateva detalii asupra pataniei Dvs. si va ajutam cu alte informatii.
Pe D.112 se inscriu toate contractele, mai putin conventiile civile facute cu pensionarii, care se declara pe D.100.
Foarte utila precizarea doamnei elga50. Cazul conventiilor civile incheiate cu pensionari. Am retinut ca este vorba doar de D100. Va spuneam de informatiile contradictorii, furnizate in perioade diferite, la interval de doar cateva zile de functionarii aceluias birou de consiliere din cadrul unei anumite institutii. In final, o doamna din biroul unde se inregistrau operatiunile aferente depunerii acestor declaratii mi-a recomandat sa depun semestrial doar D100, ceea ce am si facut. Este oare suficient?
Ultima modificare: Luni, 16 Ianuarie 2012
bame, utilizator
D.100 o depuneti tot lunar. Eu asa stiam!

In D.112 se declara CIM-urile, contractele de mandat, conventiile civile cu alt personal decat pensionari.
Va multumesc pentru link-ul precizat, insa tot nu sunt lamurit.
Asa cum am precizat anterior, mi-a fost recomandat sa depun semestrial doar D100. Din ghidul oferit de catre ANAF pe site-ul [ link extern ]

art. 3.2 3.2.Asociaţia încheie contracte/ convenţii potrivit Codului civil

aliniatul Dacă persoana fizică prestatoare de servicii, cu care se încheie contractul/ convenţia în baza Codului civil, conform opţiunii exercitate de către aceasta, nu este persoană fizică autorizată să desfăşoare activităţi independente: :
prevede formularul D112 depus pana la data de 25 a fiecarei luni si formularul D205 pana la 30 iunie, deci nici urma de formular D100

Alte discuții în legătură

Lamuriri privind legalitatea situatiei din asociatie danielgiurgiului danielgiurgiului Buna ziua, Din start trebuie sa afirm ca sunt lipsit de cunostiinte prea mari in domeniul contabil si as dori sa ma lamureasca si pe mine cineva daca situatia ... (vezi toată discuția)
Declarararea contributiilor pt conventii civile sorban55 sorban55 Buna ziua, V-as ruga sa-mi spuneti, unde si cum se declara CASS retinuta de la un pensionar cu care am incheiat o conventie civila? Multumesc (vezi toată discuția)
Completare declaratia 100 andregh andregh Buna ziua, Am o intrebare. Declaratia 100 se depune si pentru impozitul din venituri salarii? Eu am depus-o numai pentru impozitul din conventii civile? (vezi toată discuția)