avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 230 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... lamuriri privind legalitatea situatiei din asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

lamuriri privind legalitatea situatiei din asociatie

Buna ziua,
Din start trebuie sa afirm ca sunt lipsit de cunostiinte prea mari in domeniul contabil si as dori sa ma lamureasca si pe mine cineva daca situatia urmatoare este legala si ce ar trebui sa fac:
Suntem o asociatie de propietari mica cu doar 20 ap si platim prin conventie civila doar femeia de serviciu si administratorul, toti ceilalti cenzori,presedinte suntem fara plata.
Administratorul anterior care era si contabil de meserie oprea doar 16% impozit pe care am vazut ca il varsa la circa financiara dar fara declaratie lunara sau trimestriala. Femeia de serviciu nu mai avea contract de munca nicaeieri in alta parte la fel si actualul administrator.
Acum pentru ca am preluat functia de presedinte trebuie sa depun declaratiile.
Dupa ce am obtinut semnatura electronica si am reusit sa depun si declaratia 150, d 205 am ajuns intr-un impas. Am fost la circa financiara si ei spuneau sa completam D 112 SI D205, dar contabila sustine ca trebuie d100 si d 205. D205 am si depus-o dar nu stiu pe care sa o depun din celelalte doua, am vazut ca pot fi depuse online amandoua.Nu mai am incredere in contabila noastra care desi are peste 30 ani de contabilitate nu a stiut ca ne trebuie semnatura electronica si am reusit atat de tarziu sa o obtin si sa depun declaratiile. Ce ar trebui sa fac, termenul acestora e pana luni, pe care sa o depun?
Cu stima.
Cel mai recent răspuns: sanda64 , utilizator 18:33, 24 Februarie 2012
@danielgiurgi...
Pentru conventii am depus Decl.205 cu date privind natura veniturilor "tip de venit 06 - venituri din activitati independente desfasurate in baza contractelor/conventiilor civil incheiate potrivit Codului civil". Termenul depunere declaratie (mentionat chiar pe formular) este ultima zi a lunii februarie, inclusiv, a anului urmator celui de raportare.
Conform legislatiei actuale administratorul (persoana fizica) se angajeaza cu contract individual de munca.
S i daca pentru administrator a fost folosit tot conventia (anul trecut la cursul de administratori de la federatie a fost sustinut clar ca si administratorii pot fi platiti prin conventie) care din declaratiile d112 si d100 mai trebuie completata?
Ptr ca adm si f serv ereau platiti cu conv. civile trebuia depusa decl 112 (acum daca depuneti, ptr anul trecut, veti primi amenda grasa , nici decl 100 nu o mai puteti depune ptr 2011). Pentru 2012 depuneti decl 112 inluna aprilie ptr trim 1. Nu stiu cum se rezolva depunerea decl 205 daca nu s-a depus nici o decl in 2011 (100 sau 112 ).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratii fiscale bame bame Intrucat am primit raspunsuri diferite de la persoane diferite ale aceluias birou din sursa autorizata, va rog sa-mi precizati [b]care sunt si la ce termene ... (vezi toată discuția)
Completare declaratia 100 andregh andregh Buna ziua, Am o intrebare. Declaratia 100 se depune si pentru impozitul din venituri salarii? Eu am depus-o numai pentru impozitul din conventii civile? (vezi toată discuția)
Declaratiile 205 - unde verificam faptul ca au fost inregistrate corect de fisc? IuliaPopescu IuliaPopescu Buna ziua, verificam starea tuturor declaratiilor depuse si ne-am lovit de o problema. Avem declaratii depuse, cu recipise - dar care la Anaf persoane ... (vezi toată discuția)