avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... spor vechime
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

spor vechime

Buna ziua,
am o intrebare la o societate comercial srl care are 17 angajati si nu exista decat regulament de ordine interioara si nu este stipulat acordarea sporului de vechime cum se poate stabili transele de vechime in munca , mentionez ca unii salariati au spor de vechime dar nu exista nici un act intern dupa care se acorda aceste procente
Dupa ce lege se poate stabili acordarea vechimii si care sunt transele de vechime dupa care se poate acorda sporul de vechime
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:28, 18 Ianuarie 2012
Transele de vechime si procentul sporului de vechime aferent fiecarei transe se stabilesc prin contractul colectiv de munca la nivel de unitate sau prin Regulamentul Intern. In practica, procentul sporului de vechime variaza in funcţie de urmatoarele transe de vechime:
5% - intre 3 - 5 ani vechime in munca
10% - intre 5 - 10 ani vechime in munca
15% - intre 10- 15 ani vechime in munca
20% - intre 15- 20 ani vechime in munca 20%
25% - peste 20 ani vechime in munca

Pana la elaborarea Reg.Intern , acordarea acestuia se poate face si printr-o decizie a angajatorului ....
care este baza legala dupa care sunt aceste procente
LEGEA in care este stipulat clar aceste transe
Sporul de vechime era reglementat prin CCM unic la nivel national pe anii 2007-2010, insa acesta si-a incetat aplicabilitatea la data de 01.01.2011, fiind denuntat.
Insa drepturile salariale: salariul de baza, sporuri, etc. pot fi reglementate prin contractul individual de munca si/sau prin regulamentul intern, documente obligatorii pentru orice angajator.
carmen_cirlescu a scris:

care este baza legala dupa care sunt aceste procente
LEGEA in care este stipulat clar aceste transe

Transele de vechime si procentul sporului de vechime aferent fiecarei transe se stabilesc prin contractul colectiv de munca la nivel de unitate sau prin Regulamentul Intern. In practica, se folosesc aceste transe de vechime precizate in mesajul anterioar ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sporul de vechime scorpixel scorpixel In cazul in care eu sunt angajat pe post cu studii superioare, acum cu marirea salariului minim mi-a facut salariul de 1200 conform ccmn. In cazul asta eu ... (vezi toată discuția)
Spor de vechime in munca in 2011 Ayana1 Ayana1 Buna ziua, Puteti sa imi spuneti care sunt coeficientii privind acordarea sporului de vechime in munca? Stiu ca inainte erau prevazuti de CCMUN, insa acum am ... (vezi toată discuția)
Spor de vechime trebuie acordat conform legii BG BG Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti daca sporul de vechime trebuie acordat obligatoriu conform legii! Care este actul nomativ care stipuleaza acest lucru si ... (vezi toată discuția)