Buna ziua,
Ma aflu intr-o situatie dificila si nu mai stiu ce trebuie sa fac. Ajutorul vostru mi-ar prinde foarte bine.
Tatal meu si-a chemat fratii in instanta pentru a fii inclus in masa succesorala dupa mama lui de unde a fost exclus si a castigat.
Pentru completarea cererii privind inscrierea in cartea funciara a unui lot asupra careia instanta judecatoreasca in sedinta publica 2009 a dispus iesirea din diviziune cu titlu de drept de mostenire si partaj din masa succesorala a defunctei bunici, tatalui meu i s-a cerut de la inginerul topograf sa aduca semnaturile paratilor prin care ei ar declara cum ca suprafata in cauza nu se afla in alte procese. Prin toate semnaturile partii opuse (fratii) s-ar fi facut intabularea titlului intreg si apoi pe persoana, dupa cum sunt cerintele cadastrului. Pentru a evita situatiile neplacute, am cerut inginerului sa mearga el dupa acele semnaturi, deoarece nu mi se pare logic sa fie trimis ca paratorul sa fie trimis la pârâti.
Inginerul a fost amenintat si nu i s-au dat aceste semnaturi. Fara ele nu se poate face intabularea si astfel tatal meu nu intra in drepturile recunoscute si castigate in instanta. Ce ne ramane de facut. Inginerul nu stie, cei de la cartea funciara o tin una si buna cu semnaturile dar acestea nu vor fi niciodata obtinute. Chiar poate sa ramana asa in vant hotararea judecatoreasca prin simplul refuz de intabulare al paratilor? Nu mai stiu ce trebuie sa fac. Care sunt urmatorii pasi? Maine dimineata inginerul va merge in audienta la Directorul de la Oficiul Cadastru, dar sunt foarte sigura ca va da acelasi raspuns: semnaturile....
Va multumesc
Din moment ce aveţi hotărâre definitivă şi irevocabilă, înseamnă că litigiul respectiv s-a terminat. s-au mai aveţi şi alte litigii ?Nimeni nu este obligat să rămână în indiviziune şi mai ales că instanţa a dispus partajul.Acest partaj a fost dispus pe baza unei expertize judiciare, şi deci a unei documentaţii cadastrale. Expertul topo trebuie să facă măsurătorile la ceeace vă revine, şi pe baza acestei documentaţii se va face intabularea. Aţi făcut cerere de întabulare şi v-a fost respinsă? Le mai puteţi face o notificare , pârâţilor, prin executor judecătoresc, să se prezinte la notariat, să dea declaraţiile respective.
Expertul a facut masuratorile, insa dosarul de intabulare necesita declaratiile lor semnate cum ca terenul nu este subiectul altor procese, declaratii pe care refuza sa le dea. Va multumesc pentru sfat. Sincer nu mai stiam ce am de facut dupa ani de proces. Ne vom adresa atunci executorului. Multumesc f mult.
Dar ce se va intampla daca vor refuza sa se prezinte si la notar pentru a da declaratii in urma notificarii adresate executorului? Pentru ca nu vor merge.
Deschidere succesiune
alex333
Doresc sa deschid succesiunea am divergente cu fratii si mama mea si vreau sa cer iesirea din diviziune cu un teren si casa parinteasca. Mentionez ca tatal meu ... (vezi toată discuția)