avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1026 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Deschidere succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Deschidere succesiune

Doresc sa deschid succesiunea am divergente cu fratii si mama mea si vreau sa cer iesirea din diviziune cu un teren si casa parinteasca. Mentionez ca tatal meu care a decedat inainte de a muri a facut impartirea pamantului catre mama si fratii mei iar mie mia lasat acel teren si casa parinteasca.
Ce certitudine am ca instanta imi va acorda mie terenul si casa parinteasca pe care eu le cer? Sunt sigur ca fratii si mama mea nu se vor prezenta in instanta. Se va face succesiunea asa cum cer eu sa se faca ?
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 10:46, 17 Noiembrie 2009
1 Este interesanta sustinerea dvs ,conform careia "tatal meu care a decedat inainte de a muri"
2 In situatia mentionata de neintelegere cu ceilalti succesorii,ramane ca instanta sa dispuna impartirea in cote legale a masei succesorale,nu dupa cum cereti dvs.
@Goe-- Nu fiti rautacios ! Omul a sarit o virgula! A spus foarte clar ca tatal sau care a decedat , inainte de a muri a facut o impartire fara efecte juridice!:hammer:
@Alex--Instanta va decide in functie de numarul de mostenitori si cotele legale felul in care se va imparti masa succesorala! Poate tine cont de solicitarea dvs dar acest lucru nu este obligatoriu deoarece se va numi un expert tehnic judiciar care va face 2-3 propuneri de impartire a masei succesorale , fiind obligat de asemenea sa evalueze bunurile care fac obiectul succesiunii!
B-)
Nimeni nu e tinut a ramane in indiviziune , si , daca doriti sa existe un drept de proprietate individualizat asupra unor bunuri care compun masa succesorala , adresati-va dumneavoastra, in contradictoriu cu ceilalti erezi , judecatoriei in a carei raza teritoriala s-a regasit ultimul domiciliu al defunctului .

Instanta de judecata , in pofida absentei mostenitorilor , va proceda la dezbaterea acesteia , si la imparteala.
Ultima modificare: Luni, 16 Noiembrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Va multumesc pentru aceste sfaturi competente, am ras si eu copios de aceasta formulare: a deceda inainte de a muri
imparteala facuta de tatal dvs anterior decesului nu produce efecter juridice, fiind lovita de nulitate .
orice pact asupra unei succesiuni nedeschise este lovit de nulitate .
puteti investi instanta de judecata cu actiunea de partaj succesoral si iesirea din indiviziune .
instanta poate dispune fie atribuirea terenului si a imobilului catre unul dintre erezi, cu obligatia platii sultei catre ceilalti succesori, fie va proceda la impartirea masei succesorale catre erezi, corespunzator cotelor succesorale detinute de catre acestia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire guia marin guia marin Buna-seara. Tatal meu a decedat in anul 1992. In urma succesiunii mama si noi 3 frati am mostenit fiecare 3/12 din casa parinteasca. Mama mea este de ... (vezi toată discuția)
Mostenire albert21 albert21 Am mostenit de la tatal meu o casa dar doar jumatate ,cealalta jumatate era a mamei care a decedat ,fratii mei au vreun drept chiar daca eu am platit timp de ... (vezi toată discuția)
Masa succesorala-partaj Pavel simona felicia Pavel simona felicia Buna ziua. In urma decesului tatalui sunt 7 mostenitori. S-a facut masa succesorala ( casa de locuit si terenul aferent+7parcele de teren),si acum urmeaza ... (vezi toată discuția)