avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Am mostenit de la tatal meu o casa dar doar jumatate ,cealalta jumatate era a mamei care a decedat ,fratii mei au vreun drept chiar daca eu am platit timp de 30 ani toate darile la stat,impozite ....eu acum vreau sa mi ridic o casa in aceiasi curte de ce acte am nevoie.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: albert21 , utilizator 22:36, 8 Mai 2012
Pe certificatul de mostenitor de pe urma tatalui sunteti trecut numai d-vs.?Daca da, si fratii d-vs. nu ataca acest act, atunci doar partea mamei o veti imparti in mod egal intre frati.
Cine a decedat primul? Tatal Dvs? In urma decesului sau Dvs ati fost unic succesor? Fratii au renuntat in favoarea Dvs? Sau tatal Dvs v-a facut acte dv
Buna seara.Tatal meu a decedat primul si parte lui este trecuta pe mine ,cealalta parte se imparte la toti fratii dintre care si eu,dar daca au trecut 30 ani de la decesul mamei ei pot revendica,fratii mei inca nu au renuntat dar nici nu au atacat acest act.Va multumesc
Buna seara. Tatal Dvs v-a facut acte doar Dvs pe jumatate din casa. Sau v-a lasat Dvs prin testament/ donatie partea sa din avere. Daca ceilalti frati nu au contestant actul timp de Peste 30 de ani , Dvs. Sunteti proprietar cu acre in regula. Referitor la succesiunea dupa mama Dvs chiar Daca de atata timp nu s-a dezbatut aceasta succesiune, erezii pot cere oricand impartirea masei succesorale. Totusi Daca Dvs singur , dintre toti fratii , ati platit taxele si impozitele si v-at ingrijit de bunurile succesorale puteti invoca in instanta decaderea fratilor din dreptul de a succede. Acest lucru este valabil in cazul in care fratii Dvs nu au dat vreo declaratie de acceptare a succesiunii in termenul legal.
Multumesc mult ,o seara buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prin succesiune la judecătorie, fratele a rămas cu casa unde stă și un sfert din curte, iar eu și mama cu restul. dreptul mamei mai poate fi atacat după moartea ei? marinicafarafrica marinicafarafrica Buna tuturor ! Fratele meu a tinut mortis sa facem succesiunea dupa moartea tatalui deoarece stam in aceiasi curte si vrea delimitare. Eu cu mama stau itrtr ... (vezi toată discuția)
Acceptarea mostenirii tacit bach antonia bach antonia buna ,ma numesc antonia si am si eu o nelamurire . bunicul meu care a decedat in anul 1949 a avut o casa , in aceasta casa au locuit dupa decesul acestuia ... (vezi toată discuția)
Mostenire myryam myryam Buna ziua,in urma cu 2 luni tatalui meu i-a decedat mama,iar din partea mamei mai are o sora si un frate.Cat a trait bunica mea tatal meu a fost luat in spatiu ... (vezi toată discuția)