avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 366 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Prin succesiune la judecătorie, fratele a rămas cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Prin succesiune la judecătorie, fratele a rămas cu casa unde stă și un sfert din curte, iar eu și mama cu restul. Dreptul mamei mai poate fi atacat după moartea ei?

Buna tuturor ! Fratele meu a tinut mortis sa facem succesiunea dupa moartea tatalui deoarece stam in aceiasi curte si vrea delimitare. Eu cu mama stau itrtr o casa batrineasca fratele cu sotia lui in alta casa renovata ,facuta tot de tata. Prin succesiune la judecatorie, fratele a ramas cu casa unde sta si un sfert din curte iar ieu cu mama restu. adica trei sfertur ! Ne am separat cu cu toate. Pentru ca ieu am grija de mama , aceasta mi a cedat partea iei mie dar nu se specifica in actul succesoral ca ieu am grija de mama pina va deceda.
Dupa moartea mamei actul succesoral actual poate fi atacat de fratele meu pentru a mai lua jumatate din partea mamei s au ieu ramin cu partea mea + dreptul mamei , cum sintem acum ? Mentionez ca fratele meu din cauza sotiei lui nu mai vorbeste cu noi de 2 ani !
Ultima modificare: Duminică, 4 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: marinicafarafrica , utilizator 09:20, 30 Octombrie 2018
Nu inteleg la ce va referiti prin "act succesoral".
Cum se numeste mai exact?
Buna ziua,
Daca mama v-a vandut drepturile ei succesorale si drepturile ei de fapt atunci acest act TREBUIE sa fie notarial si, in functie de varsta mamei, solicitati respectarea prevederilor legii 17/2000.
Daca vrea sa va dea bunurile ei atunci mergeti la notar.
Actul se numeste Comunicare hotarare civila
Nu mi a vindut nimic. In actul de hotarire civila partea mamei mi a cedato mie. Scrie in hotarire.
Atunci nu e nici un act succesoral.
Este o hotarare judecatoreasca de partaj, in urma careia masa succesorala s-a imparit intre dvs si frate, s-au format 2 loturi, iar mama nu a primit nimic.
Nici nu se putea specifica asa ceva (faptul ca o ingrijiti).
Si nici fratele nu are ce sa "atace", pentru ca mama dvs nu v-a transmis de fapt nimic.
Doar s-au impartit bunurile, iar mama nu a luat nimic.

Alte discuții în legătură

Bună seara. credeți că mai pot ataca la notar sau în instanta ... Warshiper Warshiper Bună seara. Credeți că mai pot ataca la notar sau în instanta o succesiune făcută după moartea tatălui deoarece la momentul acela nu am avut ... (vezi toată discuția)
Impartirea mostenirii typa typa suntem 3 surori,parintii decedati,avem un act de mostenire.Dupa moartea mamei sa facut succesiune iar cele 2 surori au cedat in favoarea mea.Dupa moartea ... (vezi toată discuția)
Despre succesiune michelle2011 michelle2011 Inainte sa se cunoasca,mbii mei parinti au avut cate o casatorie anterioara,din care au avut cate 2 copii fiecare. Dupa ce a divortat fiecare,lasand in urma si ... (vezi toată discuția)