avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Prin succesiune la judecătorie, fratele a rămas cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Prin succesiune la judecătorie, fratele a rămas cu casa unde stă și un sfert din curte, iar eu și mama cu restul. Dreptul mamei mai poate fi atacat după moartea ei?

Buna tuturor ! Fratele meu a tinut mortis sa facem succesiunea dupa moartea tatalui deoarece stam in aceiasi curte si vrea delimitare. Eu cu mama stau itrtr o casa batrineasca fratele cu sotia lui in alta casa renovata ,facuta tot de tata. Prin succesiune la judecatorie, fratele a ramas cu casa unde sta si un sfert din curte iar ieu cu mama restu. adica trei sfertur ! Ne am separat cu cu toate. Pentru ca ieu am grija de mama , aceasta mi a cedat partea iei mie dar nu se specifica in actul succesoral ca ieu am grija de mama pina va deceda.
Dupa moartea mamei actul succesoral actual poate fi atacat de fratele meu pentru a mai lua jumatate din partea mamei s au ieu ramin cu partea mea + dreptul mamei , cum sintem acum ? Mentionez ca fratele meu din cauza sotiei lui nu mai vorbeste cu noi de 2 ani !
Ultima modificare: Duminică, 4 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: marinicafarafrica , utilizator 09:20, 30 Octombrie 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
marinicafarafrica a scris:


Nu inteleg ce nu s a inteles. ....De obicei aici comunitatea te ajuta...


Ne cereți să vă spunem ce se va întâmpla în viitor (după moartea mamei dvs.) plecând de la ceea ce ne povestiți dvs. că s-ar fi scris într-o hotărâre judecătorească.

Dați-mi hotărârea și vă pot da un răspuns. (dacă va fi liniștitor sau nu, asta-i altă poveste)

Dacă îmi cereți să ghicesc conținutul hotărârii, atunci ... puteți să dați și dvs. cu banul (cap sau pajură) și aveți 50% sanse să nimeriți răspunsul corect.

Nu se pune problema de „a ataca dreptul mamei ... după moarte”. Drepturile se transmit prin moarte/prin moștenire (întrebarea din titlu este lipsită de sens).

Și nici nu se pune problema de „a ataca”, după moartea mamei, actul de împărțeală, care este o hotărâre judecătorească, în speță.
Hotărârea, dacă este definitivă, rămâne așa cum a fost dată. (și azi și după moartea cui o mai muri de azi încolo).

Întrebarea este: Ce conține ea, mai exact?
Și ce efecte ar mai putea să producă ea în viitor, în funcție de conținutul ei concret.

Dacă din cuprinsul hotărârii rezultă că mama dvs. are în proprietate ... (ce o mai fi având, căci nu reușesc să înțeleg ce vreți să spuneți prin acea „cedare”) atunci ceea ce (mai) are mama dvs. veți împărți cu fratele dvs. după decesul mamei. (fiindcă amândoi veți fi moștenitori ai mamei).

Dacă din cuprinsul hotărârii rezultă că mama dvs. NU mai are nimic din proprietatea supusă partajului (ei nu i-a fost atribuit nimic/niciun lot în proprietate, ca urmare a partajului), atunci ea NU mai are ce să lase după moartea ei și, prin urmare, nici dvs. și fratele dvs. nu veți mai avea ce să împărțiți după decesul mamei.

Ultima modificare: Marți, 30 Octombrie 2018
romascanu, moderator
Am inteles pina la urma. Acest act final dat de judecatorie ( Comunicat hotarire civila ) ieste actul meu de proprietate final si nu mai poate fi atacat dupa moartea mamei de catre fratele meu. Va multumesc pentru lamuriri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara. credeți că mai pot ataca la notar sau în instanta ... Warshiper Warshiper Bună seara. Credeți că mai pot ataca la notar sau în instanta o succesiune făcută după moartea tatălui deoarece la momentul acela nu am avut ... (vezi toată discuția)
Impartirea mostenirii typa typa suntem 3 surori,parintii decedati,avem un act de mostenire.Dupa moartea mamei sa facut succesiune iar cele 2 surori au cedat in favoarea mea.Dupa moartea ... (vezi toată discuția)
Despre succesiune michelle2011 michelle2011 Inainte sa se cunoasca,mbii mei parinti au avut cate o casatorie anterioara,din care au avut cate 2 copii fiecare. Dupa ce a divortat fiecare,lasand in urma si ... (vezi toată discuția)