avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1152 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Prin succesiune la judecătorie, fratele a rămas cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Prin succesiune la judecătorie, fratele a rămas cu casa unde stă și un sfert din curte, iar eu și mama cu restul. Dreptul mamei mai poate fi atacat după moartea ei?

Buna tuturor ! Fratele meu a tinut mortis sa facem succesiunea dupa moartea tatalui deoarece stam in aceiasi curte si vrea delimitare. Eu cu mama stau itrtr o casa batrineasca fratele cu sotia lui in alta casa renovata ,facuta tot de tata. Prin succesiune la judecatorie, fratele a ramas cu casa unde sta si un sfert din curte iar ieu cu mama restu. adica trei sfertur ! Ne am separat cu cu toate. Pentru ca ieu am grija de mama , aceasta mi a cedat partea iei mie dar nu se specifica in actul succesoral ca ieu am grija de mama pina va deceda.
Dupa moartea mamei actul succesoral actual poate fi atacat de fratele meu pentru a mai lua jumatate din partea mamei s au ieu ramin cu partea mea + dreptul mamei , cum sintem acum ? Mentionez ca fratele meu din cauza sotiei lui nu mai vorbeste cu noi de 2 ani !
Ultima modificare: Duminică, 4 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: marinicafarafrica , utilizator 09:20, 30 Octombrie 2018
Atunci daca v-a cedat, inseamna ca aveti numai dvs. Mama nu mai are nimic.
Am inteles. Trebuie sa ajung la Notariat pentu a face actul de prprietar pe numele meu ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunteti intr-o confuzie totala privind situatia dvs,mergeti la un avocat cu sentinta avuta,solicitati o consultatie si o sa fiti lamurit exact .Ati reusit sa bagati in ceata toti consultantii care v- au raspuns pana acum ,un raspuns ferm il primiti doar dupa studierea actelor avute.
Nu inteleg ce nu s a inteles. Am vrut sa stiu daca acet act poate fi atacat dupa moartea mamei ! De obicei aici comunitatea te ajuta, muli s au lovit de aceasta problema.

marinicafarafrica a scris:

Nu inteleg ce nu s a inteles. Am vrut sa stiu daca acet act poate fi atacat dupa moartea mamei ! De obicei aici comunitatea te ajuta, muli s au lovit de aceasta problema.


Ati spus ca ati dezbătut mostenirea dupa tata in instanta si ca fratele si-a luat o parte din curte și casa noua, iar dvs cu mama aveti cealaltă parte de curte și o casă veche.
Apoi ati spus ca "mama v-a cedat printr-un act de succesiune/act succesoral."
Ulterior ati spus ca de fapt mama încă are cu dvs o parte din curte.
Deci...
1. Nu exista "cedat". Este un termen foarte vag care poate insemna un milion de lucruri.
Ori e vânzare, ori e donație, ori e întreținere, ori e renunțare la moștenire.
Cum anume v-a "cedat" mama partea ei?
Verbal? V-a vandut-o? V-a donat-o? A renunțat la moștenirea tatălui?
2. Nu exista act de moștenire.
Moștenire = a murit cineva și a lăsat bunuri.
Mama traieste. Deci nu avea cum să facă un "act de mostenire".
Deci...citiți actele si fiți mai specifica in operațiunile pe care le-ați făcut.
Ultima modificare: Luni, 29 Octombrie 2018
raluk0207, utilizator

Alte discuții în legătură

Bună seara. credeți că mai pot ataca la notar sau în instanta ... Warshiper Warshiper Bună seara. Credeți că mai pot ataca la notar sau în instanta o succesiune făcută după moartea tatălui deoarece la momentul acela nu am avut ... (vezi toată discuția)
Impartirea mostenirii typa typa suntem 3 surori,parintii decedati,avem un act de mostenire.Dupa moartea mamei sa facut succesiune iar cele 2 surori au cedat in favoarea mea.Dupa moartea ... (vezi toată discuția)
Despre succesiune michelle2011 michelle2011 Inainte sa se cunoasca,mbii mei parinti au avut cate o casatorie anterioara,din care au avut cate 2 copii fiecare. Dupa ce a divortat fiecare,lasand in urma si ... (vezi toată discuția)