avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj dupa concediu de crestere a copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj dupa concediu de crestere a copilului

daca dupa incetarea concediului de crestere a copilului am lucrat 3 luni si apoi am fost disponibilizata am dreptul la somaj si cum se calculeaza acesta? multumesc mentionez ca am in cimpul muncii lucrati 18ani si jumatate cu acest concediu
Ultima modificare: Joi, 23 Octombrie 2008
nileni, utilizator
Cel mai recent răspuns: moky , utilizator 20:40, 10 Noiembrie 2008
Legea nr.76/2002
Art. 39. - (1) Indemnizatia de somaj se acorda somerilor prevazuti la art. 17 alin. (1), pe perioade stabilite diferentiat, in functie de stagiul de cotizare, dupa cum urmeaza:
a) 6 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin un an;
b) 9 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin 5 ani;
c) 12 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare mai mare de 10 ani.
(2) Cuantumul indemnizatiei de somaj prevazute la alin. (1) este o suma acordata lunar si in mod diferentiat, in functie de stagiul de cotizare, dupa cum urmeaza:
a) 75% din salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata, in vigoare la data stabilirii acestuia, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin un an;
b) suma prevazuta la lit. a) la care se adauga o suma calculata prin aplicarea asupra mediei salariului de baza lunar brut pe ultimele 12 luni de stagiu de cotizare, a unei cote procentuale diferentiate in functie de stagiul de cotizare.
(3) Cotele procentuale diferentiate in functie de stagiul de cotizare, prevazute la alin. (2) lit. b), sunt:
a) 3% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin 3 ani;
b) 5% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin 5 ani;
c) 7% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin 10 ani;
d) 10% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin 20 de ani.

La vechimea dvs in campul muncii, indemnizatia de somaj este de 442 lei /luna.
Se poate obtine somajul dupa incetarea concediului de crestere a copilului daca nu reusesc sa gasesc loc de munca? Am fost incadrata pe perioada determinata si contractul de munca a expirat in cursul concediului de crestere copil. Am urmatoarele stagii de cotizare:7.08.2002-25.01.2003
1.09.2004-5.02.2007

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj ,dupa concediu de cresterea copilului -2 ani alinaramona alinaramona care este modalitatea de calcul a somajului pt. mamicile care au terminat concediul de crestere a copilului caz concret -nu am fost de la inceput in acest ... (vezi toată discuția)
Serviciu-somaj-serviciu la aceeasi firma.se poate? hopeless1 hopeless1 buna ziua! as dori sa stiu daca este posibil ca fiind angajat la o firma 2-3ani cum se poate intra in somaj? prin concediere? prin restructurarea ... (vezi toată discuția)
Somajul g80 g80 eu sunt in concediu pt cresterea copilului pana in iulie 2010, firma la care lucram nu mai are loc de munca, cit timp iau somaj daca am mai lucrat inainte inca ... (vezi toată discuția)