avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1044 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxa de poluare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxa de poluare

am luat o masina in 2006 de la cineva ,care o avea inmatriculata . trbuie sa platesc taxa de poluare ? daca o vand ?eu fiind deja al doilea proprietar. :(
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 16:38, 16 Ianuarie 2012
Da, veti fi nevoit sa o platiti conform noilor reglementari, insa daca veti contesta taxa in instanta sau daca cereti inmatricularea fara plata veti avea castig de cauza, doar sa respectati procedurile legale.
Daca vindeti autoturismul nu veti plati dvs. taxa de poluare ci cumparatorul. Art. 4 alin. 2 din legea nr. 9/2012 prevede ca obligatia de plata a taxei intervine si cu ocazia primei transcrieri a dreptului de proprietate, in Romania, asupra unui autovehicul rulat si pentru care nu a fost achitata taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule.
In privinta contestatiei sugerate anterior a se vedea prevederile art. 9 alin. 1 din lege: Suma reprezentand taxa poate fi contestata atunci cand persoana care urmeaza sa inmatriculeze sau sa transcrie dreptul de proprietate asupra unui autovehicul rulat poate face dovada ca autovehiculul sau s-a depreciat intr-o masura mai mare decat cea indicata de grila prevazuta in anexa nr. 4.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru autoturismele mostenite se percepe taxa de poluare la inmatriculare? far_importantza far_importantza daca am mostenit o masina fabricata si inmatriculata in 2006, trebuie sa platesc minunata taxa de poluare??? (vezi toată discuția)
Timbru mediu andreichirutza andreichirutza Buna ziua. Sunt in posesia unui autovehicul pentru care instanta de judecata a dispus inmatricularea fara plata a taxei de inmatriculare. Fac mentiunea ca ... (vezi toată discuția)
Oug nr 1/2012 catimicu catimicu Buna ziua , De curand am achizitionat un autoturism opel corsa an de fabricatie 1998. euro 2 adus din Germania. Vreau sa- l inscriu in circulatie. Din cate am ... (vezi toată discuția)