avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... pentru autoturismele mostenite se percepe taxa de ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

pentru autoturismele mostenite se percepe taxa de poluare la inmatriculare?

daca am mostenit o masina fabricata si inmatriculata in 2006, trebuie sa platesc minunata taxa de poluare???
Cel mai recent răspuns: Cabinet de avocat Matei Laura , Avocat 09:12, 21 Ianuarie 2012
Conform art. 4 din Legea nr. 9/2012
(2) Obligaţia de plată a taxei intervine şi cu ocazia primei transcrieri a dreptului de proprietate, în România, asupra unui autovehicul rulat şi pentru care nu a fost achitată taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, conform Legii nr. 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare, sau taxa pe poluare pentru autovehicule şi care nu face parte din categoria autovehiculelor exceptate sau scutite de la plata acestor taxe, potrivit reglementărilor legale în vigoare la momentul înmatriculării.

Prin prima transcriere se intelege tot conform acestei legi:

i) prima transcriere a dreptului de proprietate - primul transfer al dreptului de proprietate asupra autovehiculului rulat, realizat după intrarea în vigoare a prezentei legi, în condiţiile art. 11 alin. (2) lit. b) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;

Transferul dreptului de proprietate opereaza prin succesiune.
Asadar, daca nu s-a achitat taxa pentru acest autoturism veti fi obligat la plata taxei de poluare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oug nr 1/2012 catimicu catimicu Buna ziua , De curand am achizitionat un autoturism opel corsa an de fabricatie 1998. euro 2 adus din Germania. Vreau sa- l inscriu in circulatie. Din cate am ... (vezi toată discuția)
Impactul noii taxe auto dupa recuperarea celei vechi esk esk Buna ziua. Am o masina inmatriculata in data de 09.07.2008, la care am facut o actiune in instanta pentru recuperarea taxei, cu termenul stabilit in data ... (vezi toată discuția)
Timbru mediu andreichirutza andreichirutza Buna ziua. Sunt in posesia unui autovehicul pentru care instanta de judecata a dispus inmatricularea fara plata a taxei de inmatriculare. Fac mentiunea ca ... (vezi toată discuția)