avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general lipsa inventar
Discuție deschisă în Contabilitate în general

lipsa inventar

La 31/12 am efectuat inventarul si s-a constatat o lipsa de 8600 lei la pret de vinzare, lipsa nu este imputabila angajatilor.
Cum ma inregistrez in contabilitate si ce obligatii fiscale am?
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 18:38, 16 Ianuarie 2012
poate va ajuta aceasta monografie..
[ link extern ]
Nu inteles: daca marfa nu este asigurata si nici nu se imputa, calculez tva la costul marfi, il platesc si la calcul impozitului pe profit platesc impozit si pentru tva-ul aferent lipsei de marfa?
Da, la calculul impozitului pe profit este considerat cheltuiala nedeductibila.
minusul neimputabil :
% =371
607/658 (analitic nedeductibil )
378
4428
si
658 (nedeductibil) =4427 - (aplicat la val de achizitie) .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Minus inventar marfa marcelaL marcelaL buna, va rog mult sa ma ajutati si pe mine cu o monografie contabila in ce priveste minusul la inventar marfa cu amanuntul.Minusul nu este imputabil. eu ... (vezi toată discuția)
Minus inventar neimputabil microintepindere. mine58 mine58 Buna ziua , Ce inregistrari contabile , ce documentatie si daca se plateste TVA si impozit la valoarea minusului neimputabil constatat la o ... (vezi toată discuția)
Comert cu amanuntul Cum se descarca din gestiune , in cazul comertului cu amanuntul , marfa deteriorata sau lipsa la inventar? La fel ca si marfa vanduta ? (vezi toată discuția)