avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... acordare viza C.F.P.pe un contract
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

acordare viza C.F.P.pe un contract

Este legal sa inchei un contract de furnizare produse cu aceiasi firma cu care ai avut initial incheiat un contract pe aceleasi produse,dar la care firma nu mai poate respecta pretul din contractul initial ?(institutie bugetara)
Cel mai recent răspuns: Cabinet de Avocat Todorese Doina , Avocat 14:40, 27 Octombrie 2008
In mod normal nu este necesar a se incheia alt contract si se poate modifica pretul prin act aditional la contractul existent.
Dar fiind vorba despre o institutie bugetara ( si eu de a face cu o astfel de institutie), dar in cazul in care contractul existent a fost reziliat; o noua contractare se face prin licitatie daca este mai mare de 10000 de euro valoarea contractului cu cel putin 3 ofertanti; iar in cazul in care valoarea este mai mica de 10000 de euro se poate face prin cumparare directa ceea ce implica si un nou contract care poate fi cu aceeasi firma dar cu alt pret al produselor.
Contractul vechi nu a fost reziliat,iar achizitia la noul pret s-a facut prin negociere fara publicarea prealabila a unui anunt.
Achizitia este peste 10000 euro.
Verifica daca in documentatia de atribuire a contractului - exista o clauza( ar trebui sa existe) care spune cat timp este obligat furnizorul sa mentina pretul. Daca a trecut acel timp, putet face incheia act aditional la contract cu noile preturi ale produselor si implicit noul pret al contractului.
Termenul de mentinere a pretului a expirat(90 zile).
Intrebarea mea este:daca contractul initial a fost incheiat pana la sfarsitul anului,nu trebuie reziliat contractul si apoi organizata o alta licitatie?Cu toate ca era normal sa se mearga pe act aditional.
ptr.gini
In cazul in care termenul de mentinere a pretului a expirat nu se reziliaza contractul.
Se merge pe act aditional.
Succes.

Alte discuții în legătură

Achizitii publice - situatii concrete ally.emilly ally.emilly O autoritate contractanta ( AC) initiaza procedura "cererii de oferta", chiar daca valoarea totala a produselor pe care doreste sa le achizitioneze este mai ... (vezi toată discuția)
Achizitie directa de la o firma neplatitoare de tva cameliapstl cameliapstl buna ziua am si eu o mare nelamurire exista un contract de servicii intre o institutie publica si o firma neplatitoare de TVA; valoarea contractului a ... (vezi toată discuția)
Act aditional seby_red_dogg seby_red_dogg Va rog sa ma ajutati intr-o problema...Din cauza bugetului, contractele la achizitii au fost facute pe o perioada de doar 3 luni si au expirat la sf lunii ... (vezi toată discuția)