avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... speta bunuri an 1
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

speta bunuri an 1

V-as ruga sa-mi spuneti dc este corecta rezolvarea.

X proprietar al unui apartament a inchiriat imobilul lui Y. Cat timp a detinut apartamentul , Y a adus in cladire mai multe bunuri precum: o statuie pe care a plasat-o intr-o nisa anume facuta pt o asemenea utilizare, o oglinda pe care a incadrat-o intr-o rama fixa din perete si a inlocuit pe cheltuiala sa un stalp ce sustinea tavanul unei camere.
In ultimul an de contract , Y l-a anuntat pe proprietar ca doreste sa-si reia toate bunurile pe care le adusese in apartament . Proprietarul se opune la ceasta cerere , sustinand ca bunurile respective devenisera imobile. In aceasta situatie Y se adreseaza instantei.
a)Care este deosebirea intre bunuri imobile prin incorporatie si imobile prin destinatie?
b) Ce fel de imobile sunt statuia, oglinda si stalpul?
c) Ce va decide instanta?

a)Bunurile imobile prin destinatie apartin aceluiasi proprietar ca si apartamentul, iar cele imobile prin incorporatie pot apartine altei persoane.
b)banuiesc ca sunt toate imobile prin incorporatie
c) conform b) instanta decide in favoarea proprietarului.

Mai am si urmatoarea problema: de exemplu dc nisa in care este oglinda era acolo inaine sa vina Y, atunci Y poate lua oglinda.Altfel devine imobil prin incorporatie.

Alte discuții în legătură

Reparatie balcon vecini Anca_Macrina Anca_Macrina Locuiesc la etajul V intr-un bloc cu 10 nivele. Baza balconului de deasupra mea (de la etajul VI) este fisurat pana la fierul-beton si lipsesc din ea bucati de ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate fredie369 fredie369 Buna seara. As dori sa ma ajutati cu opinia dvs in legatura cu urmatoarea situatie. Care sunt variantele legale prin care un parinte (mama divortata) poate fi ... (vezi toată discuția)
Un caz de succesiune dragos79 dragos79 Buna seara. Va cer si eu sfatul intr-un caz mai ciudat. Avem un imobil: - 50% din el se afla in proprietatea persoanei A. - 50% -proprietarul X decedat, ... (vezi toată discuția)