avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 966 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Registrul operatorilor intracomunitari
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Registrul operatorilor intracomunitari

O PFA neinregistrata ca platitoare de TVA daca presteaza servicii intr-o fabrica montaj probe roboti, trebuie sa se inregistreze in ROI? Va rog un raspuns autorizat si cu trimitere la legislatie.
Astept urgent raspunsul.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: carmolau , utilizator 21:30, 16 Ianuarie 2012
Depinde de calitatea beneficiarului. Daca beneficiarul este persoana impozabila, atunci PFA-ul are obligatia inregistrarii in scopuri de TVA conform art. 153' din Codul fiscal si in ROI. Factura se face fara TVA (operatiunea nefiind impozabila in Romania conform art. 133 alin. 2 din Codul fiscal) si se declara in declaratia recapitulativa, 390.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am obligatia de a ma inregistra ca platitor de tva ? ga-ga ga-ga buna ziua ! am obligatia pentru a putea emite factura de prestari servicii -construcii montaj in Ue -( beneficiarul este stabilit in Ue el va plati tva ... (vezi toată discuția)
Inscriere in registrul operatorilor intracomunitari roxana_c_09 roxana_c_09 Buna ziua, Sunt traducator PFA neplatitor de TVA si pentru a colabora cu diverse birouri din UE mi s-a cerut un nr de TVA. Din cate am inteles, pentru a ... (vezi toată discuția)
Factura servicii intracomunitare serena82 serena82 O PFA la norma de venit din RO, neplatitoare de TVA poate sa factureze catre o firma din UE servicii informatice? Daca da, ar trebui pentru asta sa se inscrie ... (vezi toată discuția)