avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda rovinieta in vama la Petea
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda rovinieta in vama la Petea

Buna ziua.
La ora 23.40 in data de 13.01.2012 a ajuns camionul in vama la Petea avand rovinieta ptr.data de 12 si 13.01.2012 ,pe banda din dreapta a stationat 45 min ( a facut pauza- pe teritoriul de frontiera), dupa care s-a cantarit camionul si s-a intocmit pv.ptr.lipsa rovinietei ptr.data de 14.01.2012 si s-a confiscat talonul de catre un echipaj de politie chemat prin telefon.
Intrebarea mea este daca amenda este data in mod corect (nu s-a circulat fara rovinieta) ?
Ce trebuie sa fac care sant pasii de urmat?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: eurofracht , utilizator 10:36, 17 Ianuarie 2012
Cand primiti acasa procesul verbal prin posta sau daca l-ati primit deja direct de la politie faceti contestatie la judecatoria din raza careia ati primit amenda in 15 zile de la instiintare. Puteti cere inlocuirea amenzii cu avertisment.
Multumesc ptr.raspuns
nu am primit inca p.v
intrebarea mea este daca pot face eu contestatia?nu am studii juridice
cat dureaza in timp rezolvarea situatiei ,primirea inapoi a talonului?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda lipsa rovinieta Marius1409 Marius1409 Am o situatie un pic cam ciudata. Taica miu a intrat in tara si a oprit in primul punct de unde putea achizitionat rovienieta, respectiv o benzinarie care se ... (vezi toată discuția)
Amenda multipla pentru lipsa rovinieta iulia_ iulia_ Am primit in luna mai a.c. o instiintare de plata unei amenzi contraventionale cu privire la o contraventie la art 8 alin 1 din OG 15/2002 privind aplicarea ... (vezi toată discuția)
Am rovinieta dar am pierdut chitanta! catalinuk catalinuk Buna ziua! Recent am fost in Romania cu maina inmatriculata in Marea Britanie. Am cumparat rovinieta pentru 30 zile dar din pacate fara sa realizez am pierdut ... (vezi toată discuția)