avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... poprire.. cont nou?
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

poprire.. cont nou?

Buna seara. Am o poprire pr conturile bancare si nu am avut venituri intrate in conturile din Romania in ultimii 3 ani. De aceea cardurile vechi sunt expirate si majoritatea conturilor inactive. Azi banca mi-a refuzat un card de salariu pe motiv ca am aceasta poprire. Presupune poprirea aceasta si interdictia de a deschide conturi noi? Cum anume sa imi ridic atunci salariul?

Merci
Ultima modificare: Marți, 17 Ianuarie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: PoprireFinante , utilizator 14:50, 13 Martie 2012
Ridicati salariul in numerar. Poprirea se refera si la incasarile viitoare de ordin salarial pana la acoperirea sumei datorate.
Asa este,solicitati angajatorului sa va plateasca drepturile salariale fara ca acestea sa fie virate pe card.
Multumesc, am cerut salariul in numerar dar tot insista sa am card.

Ar mai fi o intrebare: dupa poprire pe conturi banca mai aplica penalizari?

MUltumesc
Buna ziua,
Ma alatur si eu acestui subiect pentru ca vad ca e mai recent. In ce procent poate sa puna poprire pe cont ? Sa va explic cum sta treaba. Am poprire pentru neplata impozitului (710 lei) O data la 2 luni imi intra niste bani in cont. In decembrie mi-au intr 210 lei. Mi s-a pus poprire pe toti banii.Nu trebuia sa imi puna pe jumatate avand in vedere ca trebuie mai si traisesc? Contul e la BCR.
Multumesc.
Buna ziua,
Am si eu o problema cu finantele, asemanatoare celor prezentate aici. Voi descrie mai jos contextul:
1. in iulie 2010 am depus niste bani intr-un cont la Raiffeisen;
2. in iunie 2011, cand am mers sa retrag banii din cont, aflu ca am mai putin cu vreo 230 de euro; ce se intamplase cu banii? finantele imi pusesera poprire pe suma respectiva pentru 2 amenzi platite judetul unde locuiam cu chirie dar care nu apareau platite in judetul in care aveam domiciliul!!!!
3. intre timp: platisem la timp amenzile(in 24 ore) in alt judet fata de cel in care aveam domiciliul, cand mama mi-a platit impozitul pe masina in judetul in care aveam domiciliul, a mai platit o data amenzile. Cand am aflat, am mers la finante cu chitantele cum ca am platit amenzile si mi-am recuperat suma platita de mama in plus, nu stiam insa la data respectiva de poprirea existenta pe contul din banca.
4. In acest moment, incerc sa-mi recuperez banii din banca, insa finantele au nevoie de ordinul de plata de la banca iar de la banca nu il pot obtine, NU vor sa mi-l dea;
Intrebarea mea este: pot sa rezolv in vre-un fel aceasta problema? sa-mi recuperez cumva banii respectivi?

Va multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cont blocat de anaf eriklud eriklud Buna, ANAFul ne-a blocat contul bancar din cauza datoriilor la bugetul de stat. Eu estimez ca o sa avem nevoie de circa o luna sa ne platim datoriile si sa ... (vezi toată discuția)
Isi poate rezerva o banca dreptul de a bloca contul si a retine cardul utilizatorului? alingiuroiu alingiuroiu Buna ziua! Eu am o problema. Eu am facut un contract pentru un card de debit cu o banca din Romania. In perioada noiembrie- decembrie 2011 mi-am depus o suma ... (vezi toată discuția)
Amenda din 2008 IoanaV185 IoanaV185 Buna, Cu cateva zile in urma ,cand am incercat sa retrag numerar de pe card,am oservat ca lipsea o suma de aproximativ 300 de lei.Am intrat in banca sa vad ... (vezi toată discuția)