avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cerere de amanare a punerii in executie a pedepsei ( ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cerere de amanare a punerii in executie a pedepsei ( 453 cpp )

buna ziua
in urma unei hotarari judecatoresti definitive am fost condamnat la 5 ani cu execurare, emitandu-se si mandatul de arestare; intre timp avocatul mi-a intentat o cerere de amanare a punerii in executie a pedepsei din motive medicale, cerere care este pe rol. pana la solutionarea cererii aferente de catre un judecator, cererea mea se poate judeca in libertate, in conditiile in care am un cartificat emis de catre Tribunal care certifica faptul ca dosarul meu este pe rol avand drept obiect amnarea executarii pedepsei sau daca voi fi gasit voi fi dus la penitenciar...??? dar banuiesc ca in momentul respectiv obiectul cererii nu ar mai fi amanarea punerii in executie ci intreruperea pedepsei conf art 453 cpp ????
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 13:55, 23 Octombrie 2008
Cererea de amanare a executarii pedepsei, nu suspenda executarea acesteia, deci in cazul in care se pune in executare mandatul de arestare veti fi dus la penitenciar si obiectul cererii se va modifica in intreruperea executarii pedepsei.
dar avocatul mi-a zis ca , cu acest certificat emis de catre tribunal voi putea merge la iml fara sa am probleme in cazul in care voi fi oprit de politie, mai mult mi-a zis ca daca vor fi mai multe termene de judecata v-a trebui sa-mi scoata cate un astfel de certificat lunar pana la pronuntarea definitiva a deciziei....
Nu, cum a spus mai sus colegul meu, cererea nu suspenda executarea pedepsei. De aceea am votat si ca util raspunsul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de intrerupere a executarii pedepsei inchisorii pe motive medicale Magistrat_90 Magistrat_90 Buna seara! As dori, daca se poate, sa mi se indice reperele sau un model necesare formularii unei cereri de intrerupere a executarii pedepsei inchisorii pe ... (vezi toată discuția)
Cerere de amanare a executarii pedepsei ? valerian75 valerian75 In cazul condamnarii definitive la o pedeapsa in regim de detentie,cat timp exista pentru a cere amanarea executarii pedepsei si cum se procedeaza ?Unde se ... (vezi toată discuția)
Prelungire durata de intrerupere executare pedeapsa Roxana alina  Stancu  Roxana alina Stancu buna ziua. daca inculpatul sufera de o boala foarte grava si are nevoie de o interventie chirurgicala, in baza art. 455 c.pr.pen. poate face cerere de ... (vezi toată discuția)