avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Aplicarea apostilei pe paºaport
Discuție deschisă în Traduceri

Aplicarea apostilei pe paºaport

mi-a cerut cineva sa ii apostilez un pasaport stie cineva care sunt pasii?
multumesc
Sunteti autorizata sa aplicati apostila unor astfel de inscrisuri?
Conform conventiei de la Haga cu privire la suprimarea cerintei supralegalizarii actelor oficiale straine la care Romania a aderat in 2001, fiecare stat contractant scuteste de supralegalizare actele carora li se aplica aceasta conventie si care urmeaza sa fie prezentate pe teritoriul sau.

Pentru actele oficiale administrative intocmite pe teritoriul Romaniei si care urmeaza sa produca efecte juridice pe teritoriul unui stat semnatar al Conventiei se pot depune cerererile pentru apostilare in cadrul Prefecturii Municipiului Bucuresti.

Cu toate acestea eu nu am regasit pe lista documentelor care se apostileaza si pasaportul. Cred ca cel mai bine este sa sunati la Prefectura ca sa va asigurati cum se procedeaza.
Pasapoartele nu se apostileaza
Alex_Munteanu a scris:

Pasapoartele nu se apostileaza

eu am gasit asta:In cazul in care in strainatate vi se cere apostila de la Haga pe copia de pasaport sau pe alte documente care in mod normal nu fac parte din lista documentelor pe care pe care se poate pune apostila, contactati-ne si vom incerca sa va ajutam cu sfaturi competente si verificate.[ link extern ]

Ultima modificare: Marți, 17 Ianuarie 2012
CONSULTING TRADUCERI JURIDICE 0735643109, Traducator autorizat
Cred ca solutia ar fi legalizarea unei copii a pasaportului si apostilarea copiei legalizate de catre Camera Notarilor Publici.

Alte discuții în legătură

Apostilare acte _Andra30 _Andra30 Buna ziua! Doresc sa plec in Germania si am o intrebare cu privire la pregatirea actelor. Diploma de bacalaureat a fost eliberata in Braila, eu aflandu-ma ... (vezi toată discuția)
Apostila pe certificatul de nastere si pe cazier alexeflorin alexeflorin Imi puteti spune si mie cum sa procedez pentru a pune apostila pe un certificat de nastere si pe cazierul judiciar . .Mentionez ca cele doua acte sint ale ... (vezi toată discuția)
Act necesar - partaj la intelegere Sorin777 Sorin777 Spuneti-mi va rog , pentru a trimite un act notarial din Spania pentru o intelegere de partaj , procura cu imputernicire , ar trebui neaparat apostila de la ... (vezi toată discuția)